avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... radiere ipoteca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

radiere ipoteca

buna ziua..m-am incurcat in tainele procedurilor....adica : eu cu bunica am girat-o pe mama mea pt un credit detinand dupa cum scrie in contractul nostru cote de 1/2 iar mama a decedat si asigurarea a platit creditul...eu trebuie sa fac succesiune dupa mama dar nu are nimic pe numele ei...mama mai are un copil din prima casatorie si am fost la banca si banca a spus sa facem o adresa la notariat catre banca pt cont si sa dezbatem succesiunea pt cont si dupa imi dau hartia pt radiere ipoteca...daaar sora mea este plecata din tara si nu mai da nimeni de ea eu ce pot face noi vb cu ea dupa 15 ani la nefericitul eveniment de acum un an jumate....bunica mea din partea mamei am inteles ca nu are nici un drept la o eventuala succesiune dar eu in final cum pot radia ipoteca fara bunica daca conform legii nu poate merge la succesiunea dupa mama mea adica pot radia ipoteca pe tot bunul ipotecat doar eu in calitate de coproprietar ....va rog luminati ma un pic ca nu mai inteleg nimic... a trecut un an jumatare de cand a murit mama mea iar tatal meu adica sotul iese din cadrul mostenitorilor deoarece a murit acum doi ani , aceasta intarziere din partea mea cu banca ipoteca si succesiunea ma afecteaza in vreun fel ? se poate vinde o parte din casa fara ridicarea ipotecii ..adica bunica vrea sa imi vanda jumatate ei cu uzufruct viager ..se poate aceasta vanzare intre coproprietari fara sa radiez ipoteca ramanand sa o radiez cand apare sora sa dezbatem succesiunea ? :O multumesc !
Cel mai recent răspuns: gabryelaalex , utilizator 23:31, 11 Aprilie 2013
Doamna,

Radierea ipotecii nu are nicio legatura cu succesiunea.
Daca asiguratorul a platit creditul, banca trebuie sa dea adresa catre CF pentru radierea ipotecii.
Bunica nu poate vinde partea sa, pentru ca banca are inscrisa o interdictie de vanzare, asadar vanzarea se poate face doar dupa ridicarea ipotecii sau cu acordul bancii.

Parerea mea este ca cei de la banca v-au dat cu flit. Ce ii intereseaza pe ei daca dezbateti succesiunea dupa mama? Dv sunteti garanti ipotecari iar creditul a fost stins prin plata lui de catre firma de asigurari, in consecinta trebuie sa va dea adresa de radiere. Aveti tot dreptul sa o primiti, in primul rand in calitate de garant, fara a intra in discutie mostenirea. Si ce ar trebui sa mosteniti dupa mama, daca spuneti ca bunuri nu are?
insistati la banca si faceti cererea in calitate de garant ipotecar, nu de mostenitor.
Succes!!!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
Ciprian Maftei, Consilier juridic
pai contul nu este inchis trebuie inchis...titularul este decedat si doar el are drept asupra acelui cont si nu imi pot da hartia pt radierea ipotecii deci trebuie un mostenitor adica eu...daca nu ceri nu iti da si ca sa cer trebuie sa am calitatea de mostenitor ....asa a zis banca ....eu ce fac ? dupa un an jumate nu a facut nimic si eu am crezut ca trimite banca dar trebuie inchis contul si mai este o suma de 28.34 lei in cont care trebuie ridicata ca sa se inchida contul.....deci ma face banca cum vrea ea ?
banca este tiriac ...asigurarea a platit banca ...titularul are dreptul sa ceara acea minune de hartie pt radierea ipotecii si trebuie sa o ceara ...contul nu este inchis...acea hartie pt radiere dovedeste ca s a platit creditul si doar titularul o poate cere si ridica...e posibil ca fiecare banca sa aiba proceduri diferite ? au zis sa dezbat succesiune pt ecel cont sa devin mostenitor sa fie al meu contul si sa pot cere hartia pt radiere..... :(
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
gabryelaalex, utilizator
Doamna, contul nu are nicio legatura cu ipoteca. ipoteca este pusa pentru garantarea creditului, credit ce s-a stins prin plata din polita de asigurare. Mergeti si faceti-le o cerere de radiere ipoteca si luati un numar de inregistrare a cererii. Isi cam bat jod de dvs.
In legatura cu contul, aveti nevoie de sora, ca sa il inchideti si de un certificat de mostenitor sau cel putin de calitate succesorala.
Pentru 25 de lei nu merita sa dezbateti succesiunea, sa fim seriosi.
Cereti adresa de radiere in calitate de garant ipotecar.
daca erati garant pentru alta persoana care nu avea mostenitori? Ce raspuns va dadea atunci banca?
Succes!!!

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Credit cu garantie imobiliara - girant mlehelsz mlehelsz Buna ziua, Tatal meu a decedat si era girantul cuiva, care si-a facut un credit mare cu garantie imobiliara. O parte din garantie face parte din ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)