avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... radiere ipoteca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

radiere ipoteca

buna ziua..m-am incurcat in tainele procedurilor....adica : eu cu bunica am girat-o pe mama mea pt un credit detinand dupa cum scrie in contractul nostru cote de 1/2 iar mama a decedat si asigurarea a platit creditul...eu trebuie sa fac succesiune dupa mama dar nu are nimic pe numele ei...mama mai are un copil din prima casatorie si am fost la banca si banca a spus sa facem o adresa la notariat catre banca pt cont si sa dezbatem succesiunea pt cont si dupa imi dau hartia pt radiere ipoteca...daaar sora mea este plecata din tara si nu mai da nimeni de ea eu ce pot face noi vb cu ea dupa 15 ani la nefericitul eveniment de acum un an jumate....bunica mea din partea mamei am inteles ca nu are nici un drept la o eventuala succesiune dar eu in final cum pot radia ipoteca fara bunica daca conform legii nu poate merge la succesiunea dupa mama mea adica pot radia ipoteca pe tot bunul ipotecat doar eu in calitate de coproprietar ....va rog luminati ma un pic ca nu mai inteleg nimic... a trecut un an jumatare de cand a murit mama mea iar tatal meu adica sotul iese din cadrul mostenitorilor deoarece a murit acum doi ani , aceasta intarziere din partea mea cu banca ipoteca si succesiunea ma afecteaza in vreun fel ? se poate vinde o parte din casa fara ridicarea ipotecii ..adica bunica vrea sa imi vanda jumatate ei cu uzufruct viager ..se poate aceasta vanzare intre coproprietari fara sa radiez ipoteca ramanand sa o radiez cand apare sora sa dezbatem succesiunea ? :O multumesc !
Cel mai recent răspuns: gabryelaalex , utilizator 23:31, 11 Aprilie 2013
Puteti merge singura
ce poate ascunde aceasta insistenta din partea bancii il legatura cu succesiunea...au zis ca sunt bani dar atat chin pt 25 de lei...adica ma gandesc si la vreo clauza din contract de care eu nu stiu ? dupa au zis ca imi dau ce vreau...
Ciprian_Maftei a scris:

Faceti o cerere, cereti numar de inregistrare si daca in 30 de zile nu va raspund, actiune in instanta. simplu. Va poarta pe drumuri.

aceasta minunatie de cerere cum pot sa o fac ca sa fie obligati sa ii dea nr ? adica...prin notariat este posibil asa ceva ? prin posta cu confirmare primire ...le trim si mail pana la urma cate 10 pe zi dar sub ce forma iau ei in serios acea cerere ?

gabryelaalex a scris:

Ciprian_Maftei a scris:

Faceti o cerere, cereti numar de inregistrare si daca in 30 de zile nu va raspund, actiune in instanta. simplu. Va poarta pe drumuri.

aceasta minunatie de cerere cum pot sa o fac ca sa fie obligati sa ii dea nr ? adica...prin notariat este posibil asa ceva ? prin posta cu confirmare primire ...le trim si mail pana la urma cate 10 pe zi dar sub ce forma iau ei in serios acea cerere ?


am tras sforile si am aflat in mare ce se intampla cu acel cont din sursa neoficiala dar sigura....adica mama a facut refinantare la tiriac pt un credt la brd..ok darrr cand a virat tiriacul banii mama a fost internata in spital si nu s-a mai externat deoarece a decedat dupa 1 an de chin in spital...nu a inchis contul la brd si brd a trimis banii inapoi la tiriac...banii pe langa acei 28 de lei sunt la tiriac in cont dar trebuie un op conditionat ca sa fie trimisi banii inapoi dar suma nu este mare dar nu am aflat exact cat este ...de fapt cauza pt care s-a luat refinantare nu a incetat...este prezenta ...brd se cearta cu tiriac deoarece nu a venit nici o hartie de la brd acasa, tiriac vrea op conditionat de la un mostenitor pt a trimite banii inapoi si succes pe contul de la brd ca sa il inchid....cine mi a spus aceste lucruri are leg cu banca dar nu are cunostinte in domeniu creditelor asa ca unele informetii pot fi interpretate si relatate un pic diferit....este posibil asa ceva ? daca da atunci stau sa ma gandesc cat este penalizarea de intarziere tinand cont ca practic un an de spital plus un an jumate = 2.5 ani :(( adica sigur lesin la banca......in 3 ani se prescrie sau odata cu mostenirea accept tot indiferent cand o fac ? adica exista o clauza care nu s-a indeplinit de mama mea si eu am garantat.... am inteles bine ideea sau sunt pe aratura ?

de fapt pe mine brd ul ma vaneaza .....tiriac este portita catre mine !
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
gabryelaalex, utilizator
brd prin executor cere plata creditului si nu are pe cine sa execute pt ca mama mea era singura care putea sa inchida contul si acum asteapta mostenitorul ca banii brd sunt in cont la tiriac ...offffff...nu mi-au dat alta portita decat succesiunea..este abuziv din partea lor sau este normal...atat am aflat azi la banca...astept sa treaca 3 ani ? direct proces pt adresa radiere ? succes nu fac si nici nu am de unde sa o iau pe surioara ,de 1an jumate nu am mai vb si ma deranjeaza ca au intentii ascunse....de ce nu ma informeaza brd ca e de plata ceva pe la ei ...
mii de multumiri pt cine a raspuns ...sa stiti ca ajutati multi oameni ...felicitari !
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
gabryelaalex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Credit cu garantie imobiliara - girant mlehelsz mlehelsz Buna ziua, Tatal meu a decedat si era girantul cuiva, care si-a facut un credit mare cu garantie imobiliara. O parte din garantie face parte din ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)