avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am economisit.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am economisit.

Toata viata am economisit si acum am in casa vreo 70.000 euro cash.
Intreb : sunt obligat sa JUSTIFIC acum sau in viitor provenienta lor ?.......
si cum ?...........mentionez ca am toate chitantele de achizitionare a
valutei de la diversele banci (numai de la banci) dar pe chitante
bancile NU au vrut sa treaca SERIILE bancnotelor...........Multumesc pentru raspuns.
18 - 09 - 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
acele chitante sunt suficiente daca va trebui candva sa dovediti ca ati strans in timp. Mai importanta de cat atata , trebuiesa puteti dovedi veniturile, adica ca ati fi avut cum sa economisiti aceasta suma.
Deci dupa DV orice salariat cu carte de munca si apoi pensionat TREBUIE sa-si justifice agoniseala la un moment dat chiar daca agoniseala nu depaseste suma salariilor de incadrare + suma pensiilor trecute in cartea de munca ?
( Subliniez ca toate cheltuielile necesare mie traiului zilnic in toti cei 50 ani de activitate salariala si pensionariat NU depasesc 10% din suma salariilor de incadrare + suma pensiilor trecute in cartea de munca deoarece tot timpul nu am mancat decat iaurt cu paine,nu m-am tinut de petreceri,de lux,de femei,de cumparaturi inutile,deci acestea sunt motivele pentru care am strans suma de bani ).........Si pana la urma nu exista nici o lege ( si daca ar exista ar fi o ticalosie comunista romaneasca ) care sa ma oblige sa-mi justific cheltuielile si agoniselile zilnice ........Si in fata cui ? ..........Dar ce?.....Suntem slugi?.........Banii mei castigati CINSTIT sunt numai ai mei fara sa fiu nevoit sa-i justific in fata cuiva..............GATA : ” am zis
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in primul rand, nu mai scrieti bolduit ca vedem si fara. In al doilea, am zis ca daca va fi nevoie sa justificati suma!
~ Conținut șters la cerere ~
Nu e nevoie, pentru că averea strânsă se consideră că este obținută legal,nu trebuie să dovediți nimic.
Trebuie să dovedească ceilalți care o consideră ilicită.

Alte discuții în legătură

Stima! doresc achiziționarea ... chele cezar chele cezar Stima! Va rog frumos o lămurire asupra unui aspect. Doresc achiziționarea unui imobil la care vânzătorul dorește prețul tranzacției in euro depuși in ... (vezi toată discuția)
Achiziționare apartament cu banii cash adriean adriean Vă salut! Doresc să achiziționez un apartament cu 50.000 euro cash. Pentru a depune banii la bancă, trebuie sa aduc actele doveditoare pentru suma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. lucram din 2019 în regatul unit, suntem necăsătoriți, ... Remussssss Remussssss Bună ziua. Lucram din 2019 în Regatul Unit, suntem necăsătoriți, si am strâns cu mult efort și sudoare o suma de bani împreună cu concubina mea, cu ... (vezi toată discuția)