avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire casa de la bunicul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire casa de la bunicul

Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu

Bunicul a murit in 1957 .
Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii.
-tatal meu care a decedat in 1958(mostenitori 2 copii)
la data decesului avea domiciliul in Timis.
-unchiul care a decedat in 2002 in Mehedinti unde e si casa(are un mostenitor).Unchiul sa folosit de casa pana a decedat in 2002 si a promis la moartea tatalui meu ca ne da dreptul de la casa si pamant dar acum ca a ramas verisorul meu tot nu vrea sa facem succesiunea si am incercat amiabil dar ma vad in situatia sa pornesc pe calea legala su nu stiu cum sa fac.
Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti cei 2 copii(tatal si unchiul meu) si sa facut la timp.Bunicul avea sotie dat nu este trecuta pe actul de mostenire si a decedat inaintea ultimului fiu(din Mehedinti.
Am cerut (un act doveditor sau foaie de avere)de la primaria unde este casa dar primarul nu vrea sa ne dea ce sa facem.Pot sa fac reclamatie ?unde?
Sper ca am raspuns la toate intrebarile.
Va rog sa ma lamuriti de unde sa incep mai intai si care este apoi calea de urmat.
Va mulrumesc
Cel mai recent răspuns: Teodor Mecu , Avocat 20:19, 26 Iulie 2010
Dupa tatal meu sa facut succesiunea in timp dar cota parte din casa din Mehedinti nu este trecuta deoarece fratele tatalui cand a murit tata pana la succesaiune a pacalit-o pe mama si ia luat actul de succesiune dupa bunicul spunand ca atunci cand vom implini 18 ani ne va da dreptul nostru si asa mama nu a avut actul la ea cand sa dezbatut succesiunea dupa tatal meu.
Ce pot sa fac?
De unde sa incep?
Daca mai pot face ceva?
va rog ajutati-ma cu un raspuns pe intelesul meu multumesc.
consultati un avocat de la dvs din localitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . va rog sa ma ajutați cu un raspuns . tatăl meu ... Lanzar Lanzar Buna ziua . Va rog sa ma ajutați cu un raspuns . Tatăl meu in anii 60 dupa căsătorie a primit o parcelă de pământ de la bunicul meu pe care a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici. 2 din 6 copii ai acestora sunt decedati Ica23 Ica23 Buna seara. Am cateva nelamuriri legate de o succesiune ce dorim sa o dezbatem. Parintilor mei le-a ramas “mostenire” (buncii au impartit tot ce aveau in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire fani56 fani56 In ianuarie anul trecut a murit unchiul meu care traia singur si nu avea urmasi. Dupa inmormantare sora mea a gasit la casa defunctului niste scrisori in care ... (vezi toată discuția)