Buna ziua .
Va rog sa ma ajutați cu un raspuns .
Tatăl meu in anii 60 dupa căsătorie a primit o parcelă de pământ de la bunicul meu pe care a construit o casă. Pământul este in continuare pe numele bunicului pentru ca nu a fost dezbătută niciodata moștenirea dupa moartea bunicilor . În anii 60 la tara nu există forma de autorizație de construcție.
Acum el poate sa obtina această autorizație de construcție pe numele lui chiar daca au trecut 60 de ani ?
Va multumesc si astept raspuns.
Buna ziua,
Cand dezbate succesiunea arata existenta casei si perioada construirii solicitand sa se constate dreptul lui de proprietate prin accesiune imobiliara.
Discuta cu notarul si totul se rezolva extrem de simplu.
Va multumesc pentru raspuns.
Problema este ca vrea sa se faca succesiunea ,numai ca am doi verisori care cer imposibilul la succesiune . Mama lor a decedat (sora lui tata ) . Dansa la rândul ei a primit dupa anii 90 o parcelă de pământ de la bunicul meu pe care este vie . Aceste pământuri au fost predate doar verbal, Fără întocmirea actelor .
Acum verișorii contestă acest lucru si spun ca
vor adunarea tuturor parcelelor de pământ și pe care au fost construite case de părinții mei si altele de unchii mei prin anii 60 .70 si împărțite cu ei . Casele au fost construite de ei pe pământul dat de către tatăl lor și li se pare o.nedreptate. Verișorii vor o sumă mare de bani ca sa vina la succesiune. Ce rămâne de facut ? Va multumesc.