avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

In ianuarie anul trecut a murit unchiul meu care traia singur si nu avea urmasi. Dupa inmormantare sora mea a gasit la casa defunctului niste scrisori in care o doamna ii cerea sa se vada cu ea si cu copilul ei el refuzand constant.Asa am dedus ca acesta ar fi copilul lui pe care insa noi nu-l vazusem niciodata. Impresionati de situatia nou aparuta l-am contactat pe noul verisor(30ani) si am vazut ca nu are acelasi nume cu unchiul nostru. Mama lui sustine ca are probe cum ca ar fi copilul unchiului. Acum, noul verisor a deschis succesiunea dupa tatal sau (care tatal sau nu deschisese succesiunea dupa mama sa-bunica mea)si ne cheama la notar.
Putem noi cere sa vedem probele care atesta ca ar fi copilul sau? Puteam cere si o expertiza noua gen ADN? Adica, dreptul lui vrem sa i-l dam dar macar sa fie copilul lui
Ce se intampla daca nu ne prezentam la notar? Sunt multi mostenitori, nu pot toti ajunge.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:36, 10 Martie 2016
Tagada paternitetii se poate cere intr-un an de la decesul tatalui. Deci acum e tardiv.
Daca nu va duceti la notar, poate solicita dezbaterea succesiunii prin instanta, iar la final toata lumea va plati cheltuieli de judecata: taxa timbre, expertiza, avocat.
ce nume poarta, nu conteaza, conteaza daca a fost recunoscut sau nu. Daca baiatul a mers la notar si v-a chemat, inseamna ca a facut dovada ca e fiul unchiului dvs.
Daca unchiul nu a fost casatorit cu mama copilului , nu e un copil nascut din casatorie , asa ca nu poate fi vb de tagada, daca e insa recunoscut, puteti contesta oricand recunoasterea copilului, actiunea e imprescriptibila.
Daca nu a facut dovada ca e fiul unchiului, trebuie sa va actioneze in judecata pe dvs ca rude pt a dovedi ca defunctul a fost tatal lui.
Ceva nu e clar aici. Cum putea acel "verişor" să vă cheme la notar pentru dezbaterea succesiunii, fără să facă dovada cu certificatul său de naştere că este fiul tatălui său? Lămuriţi speţa, pentru a primit răspunsuri corecte.
Ca sa va lamuriti ar fi indicat sa mergeti cu actele la avocat si sa va consilieze in concret.

Daca nu se prezinta toti mostenitorii la notariat se ajunge la judecata.

Judecata trebuie sa existe daca cei ce o vor au sanse sa castige procesul pentru ca in caz contrar nu au facut nimic daca se judeca.

O exceptie o poate constitui faptul cand un mostenitor locuieste in imobil si are interes ca procesul sa dureze multi ani ca sa locuiasca acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire al copilului din prima casatorie ContSters163511 ContSters163511 buna ziua! situatia se prezinta astfel :X a decedat.In urma lui au ramas mostenitori atat din prima sa casatorie cat si din a doua.Din prima casatorie a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu mostenirea unui copil daca se dovedeste a fi nelegitim dupa ce s-a dezbatut deja succesiunea ioana_TN ioana_TN Buna ziua, Dupa decesul tatalui meu s-a dezbatut succesiunea si cotele succesorale s-au stabilit ca fiind de 3/8 eu si fratele meu fiecare, si 2/8 mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire irinacornelia irinacornelia buna ziua ! am nevoie de un raspuns de la dvs,va rog mult.Bunica mea a decedat acum 6 ani.A avut 2 copii,unul nerecunoscut si trecut pe numele ei de fata* si ... (vezi toată discuția)