Dupa decesul tatalui meu s-a dezbatut succesiunea si cotele succesorale s-au stabilit ca fiind de 3/8 eu si fratele meu fiecare, si 2/8 mama noastra. La impartirea partii mobile, s-a impartit o suma de bani care au fost economiile tatei din timpul vietii, si inca o suma rezultata din castigul unui proces de retrocedare, pe care il avusese tatal meu cu statul si care s-a incheiat in favoarea lui imediat dupa moartea sa. Inainte de transferul cotei succesorale care revenea fiecaruia din aceasta a doua parte de bani, mama mea a incercat sa ma convinga din rasputeri sa renunt la partea mea, spunandu-mi ca de fapt eu nu sunt fiica tatalui meu si nu am dreptul la banii aceia. Nu am luat-o in serios pt multe motive, dar daca ar fi prin absurd cazul aceasta adevarat, si s-ar demonstra prin test ADN ca e asa, ce se intampla cu partea de mostenire care mi-a revenit deja, si pe care am utilizat-o, as fi nevoita sa o dau inapoi?
Va trebui sa restituiti partea de mostenire daca se dovedeste ca nu sunteti mostenitoare,mostenitorii pot formula impotriva dvs,actiune ptr.imbogatire fara justa cauza conform art.1.345-1.348 Noul Cod Civil.
Părinții au fost căsătoriți? Nu prea mai contează cine va e tata biologic,aveți un tata în acte și mama nu mai e în termen pt a tăgadui paternitatea.
Dacă nu au fost căsătoriți sau s-au căsătorit după nașterea dvs și ați fost recunoscuta de tata, nu sunteți copil rezultat din căsătorie, poate contesta recunoașterea.
Abia după ce se va înlătura paternitatea se pune.problema moștenirii. Părerea mea
Intr-adevar,actiunea in tagada patrenitatii poate fi inceputa de mama in termenul de 3 ani de la data nasterii copilului.[Art.431(1) Noul Cod Civil].Ca atare,utliliz.ioana_TN nu are de ce sa-si faca probleleme.
Despre paternitate
Calin2130
Buna ziua.Speta este in felul urmator:
Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)