avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Programul ,,Prima casa'' : pot prelua / cumpara un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Programul ,,Prima casa'' : pot prelua / cumpara un apartamant cu chirias ?

Buna ziua tuturor,
Prevederile din acest program / normele de aplicare, permit achizitia unui apartament inchiriat de catre actualul proprietar ? (apartamentul este OK, idem pozitionare, zona, pret - se incadreaza in plafonul ce poate fi acordat de banca)
Situatia proprietatii :
- exista documentele juridice necesare pt. apartament ;
- proprietarul a platit (martie) impozitul aferent anului 2010 (la Directia Impozite si Taxe Locale) pt. apartament ;
- locatia nu face obiectul vreunei tranzactii imobiliare, promisiuni de vanzare, revendicari si nu este ipotecat ;
- platile catre Asociatia de proprietari si furnizorii de servicii sunt ,,la zi'' ;
- idem, impozitul pe venit platit trimestrial de catre proprietar la Adm. financiara - pt. cedarea folosintei bunului.
Proprietarul nu doreste rezilierea contractului de inchiriere de ,,dragul cumparatorului'' / o posibila vanzare-cumparare (nu vrea ca el sa fie cel ce-l reziliaza si in aceasta perioada / criza - nici ,,sa dea vrabia din mana, pe cioara de pe gard'' ).
Contractul de inchiriere actual (ce ar trebui preluat), prevede rezilierea - cu un preaviz de 30 de zile si nu are prevederi in legatura cu subanchirierea, permanenta chiriasului in imobil pt. o lunga perioada de timp (pt. multi ani de acum inainte).

In situatia in care, prevederile ,,programului'' nu permit acest lucru sau nu prevad aceasta situatie, exista si o alta(e) varianta(e) de rezolvare a situatiei descrise ?

Multumesc anticipat tuturor ce se vor implica.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 12:56, 16 Octombrie 2010
Rezilierea pote fi facuta asa cum s-au inteles partile, dar tot trebuie sa platiti despagubiri pt. nerespectarea termenului. X-(
X-(:((:((
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
pai din cate stiu eu, contractul de inchiriere va fi respectat de noul propietar pana ce se va implini termenul...inceea ce priveste programul prima casa nu stiu .....
Puteti cumpara si apoi rezilia contractul de inchirere folosindu-va de acea clauza contractuala.
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara un apartament, cu chirias ? ContSters84851 ContSters84851 [b]Buna ziua,[/b] [i]Prevederile din ,,Programul Prima casa'' / normele de aplicare, permit achizitia unui apartament inchiriat de catre actualul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,, am revenit cu detalii despre casa unde inca sunt ... clahomastreet clahomastreet Buna ziua,, Am revenit cu detalii despre casa unde inca sunt proprietara. Acum mai bine de 15 ani tatal meu a cumparat-o si a trecut-o pe numele meu cu ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)