avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot cumpara un apartament, cu chirias ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot cumpara un apartament, cu chirias ?

Buna ziua,
Prevederile din ,,Programul Prima casa'' / normele de aplicare, permit achizitia unui apartament inchiriat de catre actualul proprietar ?
(apartamentul este OK, idem pozitionare, zona, pret - se incadreaza in plafonul ce poate fi acordat de banca)
Situatia proprietatii :
- exista documentele juridice necesare pt. apartament ;
- proprietarul a platit (martie) impozitul aferent anului 2010 (la Directia Impozite si Taxe Locale) pt. apartament ;
- locatia nu face obiectul vreunei tranzactii imobiliare, promisiuni de vanzare, revendicari si nu este ipotecat ;
- platile catre Asociatia de proprietari si furnizorii de servicii sunt ,,la zi'' ;
- idem, impozitul pe venit platit trimestrial de catre proprietar la Adm. financiara - pt. cedarea folosintei bunului.
Proprietarul nu doreste rezilierea contractului de inchiriere de ,,dragul cumparatorului'' / o posibila vanzare-cumparare (nu vrea ca el sa fie cel ce-l reziliaza si in aceasta perioada / criza - nici ,,sa dea vrabia din mana, pe cioara de pe gard'' ).
Contractul de inchiriere actual (ce ar trebui preluat), prevede rezilierea - cu un preaviz de 30 de zile si nu are prevederi in legatura cu subanchirierea, permanenta chiriasului in imobil pt. o lunga perioada de timp (pt. multi ani de acum inainte).

In situatia in care, prevederile ,,programului'' nu permit acest lucru sau nu prevad aceasta situatie, exista si o alta(e) varianta(e) de rezolvare a situatiei descrise ?

Multumesc anticipat tuturor ce se vor implica.
buna ziua.
dvs ati vazut acel contract de inchiriere.
s-ar putea face un act aditional prin care sa se insereze o clauza in sensul ca acest contract este de drept desfiintat in cazul instrainarii proprietatii.
Va multumesc pt. sugestie.

Astept si alte comentarii / sugestii ref. la situatia existenta / descrisa si de fapt, la intrebarea ,,Pot sa ... ..?''

Din nou, multumesc.

(PS1 - pt. ,,moderatori'' : cred c-am ,,dublat'' subiectul, nu l-am mai gasit pe primul deschis si poate n-am facut nici incadrarea corect, in sectiune ; #-odaca-i asa cer scuze, rog sa fie mutat in sectiunea corecta si sa ramana acest subiect - ca formulare titlu / continut, multumesc)
(PS2 - cum invit si alti ,,comentatori'' sa se implice in subiectul postat de mine ?:sorry:)
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters84851, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul ,,prima casa'' : pot prelua / cumpara un apartamant cu chirias ? ContSters84851 ContSters84851 [b]Buna ziua tuturor,[/b] [i]Prevederile din acest program / normele de aplicare, permit achizitia unui apartament inchiriat de catre actualul proprietar ... (vezi toată discuția)
Imobiliare Deea234 Deea234 Buna ziua ! Am un prieten cu care ma contrazic legat de o tema. Subiectul: unul dintre apartamentele unui proprietar a fost inchiriat , insa pentru acesta nu ... (vezi toată discuția)
"prelungire tacita" contract de inchiriere adrian_m adrian_m Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament pe care l-am inchiriat unei societati comerciale pentru utilizare ca apartament de serviciu. Si eu, si ... (vezi toată discuția)