avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor

- am divortat de 2 ani si jumatate, si am o fetita minora de 7 ani, incredintarea tutelei m-ia fost incredinatat mie, si fostul meu sot are obligatia de plata a pensiei alimentare (240 ron) si cu drept de vizita o data la doua saptamanii de Sambata ora 10 pana Duminica ora 18, si in vacante; cu referire la plata pensiei nu a efectuat pana in ziua de azi nici un virament bancar cu obligatiunea platii pensiei, dar doreste sa ma decada din drepturii pentru ca eu am plecat din tara impreuna cu minora, si acolo locuiam impreuna cu ea,(acum suntem in tara, dar vom pleca din nou) eu detin forme legale de sedere si de munca in tara respectiva impreuna cu minora, copilul frecventand totodata si o institutie educativa (scoala primara) si invoca faptul ca el nu isi mai poate vizita copilul si ca il privez de dreptul lui.Exista posibilitatea ca el sa obtina ce doreste?,
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 14:18, 21 Iulie 2010
El poate formula oricand o actiune de reincredintare minor,
dar sansele sa-l obtina sunt minime.
Dvs insa va trebui sa va aparatine bine si sa administrati toate probele
necesare si utile pentru a avea castig de cauza.
Solicitati si audierea minorei ca aceasta sa spuna cu care din
parinti doreste sa stea.
Iar pentru neplata pensiei de intretinere puteti sa faceti o plangere penala privind savarsirea de catre fostul sot a infractiunii de abandon de familie.
Nu este un motiv serios pentru a cere reincredintarea minorului.Este foarte greu sa obtina asa ceva,el trebuind sa demonstreze ca prin actiunile dvs.ati pus in pericol minorul,ceea ce nu cred ca este cazul...In alta ordine de idei,neplata pensiei de intretinere timp de doua luni consecutiv de catre sotul obligat la aceasta,cu rea credinta,reprezinta infractiune-abandon de familie.Depuneti plangere la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor mancipri mancipri in urma divortului fetita mea i-a fost incredintata fostei sotii. instanta mi-a stabilit in sarcina mea o anume suma de plata cu titlu de pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Drept la vizita moisealexandra moisealexandra buna ziua.. am si eu o intrebare... am o fetita de 4 ani care sta cu mine este declarata pe numele tatalui ei si ea este in custodia mea.....daca tatal ei nu ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii ale pensiei alimentare pentru minor Adelina.1988 Adelina.1988 As dorii sa stiu ce pot face in cazul in care tatal fetitei mele nu a platit pensia alimentara de mai bine de 10 luni...cum pot recupera banii care ii revin ... (vezi toată discuția)