avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Am o matusa vaduva (78 ani). Are un fiu oligofren (54 ani),internat in spital in momentul actual. A facut un testament la notar prin care lasa casa dupa moarte unor straini,sot-sotie, cota parte 1/2. In testament se mentioneaza ca are un copil. Atat! Scopul ei era sa isi lase copilul asigurat! Eu cred ca a gresit cu acest act care nu prevede nici ca acesti "mostenitori" o vor ingriji pe ea, iar despre fiu nu se aminteste nimic! As dori sa stiu daca este corect intocmit acest act,conform cu dorintele ei!
Cel mai recent răspuns: dumitru florentina , utilizator 23:27, 21 Iulie 2010
buna seara.
fiul este mostenitor rezervatar.
dupa decesul mamei sala va putea solicita reductiunea acestuit act daca prin el se incalca rezerva sa succesorala de 1/2 din mostenire.
Intelegem ca persoana este in viata.
Poate face cu respectivii ( sot-sotie) un contract de intretinere in care sa il mentioneze si pe fiul ei ca persoana intretinuta, astfel respectivii vor avea obligatia legala de intretinere ( ingrijire, alimente, medicamente etc.) pt restul vietii intretinutilor.

Sau acelasi contract il poate incheia cu oricine se angajeaza sa ii intretina ( o alta ruda, prieten etc.).

Cat e in viata, poate revoca respectivul testament si tacit ( prin alt act, de ex. acest contract de intretinere) si expres ( la notar). Poate dispune de bunurile ei cum doreste.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)
Anulare testament seby_mihai seby_mihai Anulare testament Buna seara! Datorita faptului ca avem grija de o mătușă, recent aceasta a luat decizia să îmi lase prin testament locuinta sa. ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru achiziția unui apartament având ca act de proprietate un contract de întreținere Rfs30 Rfs30 Bună ziua, eu și soția mea ne am îndrăgostit de un apartament și am dori să-l achiziționam. Proprietarul actual având ca act de proprietate un ... (vezi toată discuția)