Am o matusa vaduva (78 ani). Are un fiu oligofren (54 ani),internat in spital in momentul actual. A facut un testament la notar prin care lasa casa dupa moarte unor straini,sot-sotie, cota parte 1/2. In testament se mentioneaza ca are un copil. Atat! Scopul ei era sa isi lase copilul asigurat! Eu cred ca a gresit cu acest act care nu prevede nici ca acesti "mostenitori" o vor ingriji pe ea, iar despre fiu nu se aminteste nimic! As dori sa stiu daca este corect intocmit acest act,conform cu dorintele ei!
buna seara.
fiul este mostenitor rezervatar.
dupa decesul mamei sala va putea solicita reductiunea acestuit act daca prin el se incalca rezerva sa succesorala de 1/2 din mostenire.
Intelegem ca persoana este in viata.
Poate face cu respectivii ( sot-sotie) un contract de intretinere in care sa il mentioneze si pe fiul ei ca persoana intretinuta, astfel respectivii vor avea obligatia legala de intretinere ( ingrijire, alimente, medicamente etc.) pt restul vietii intretinutilor.
Sau acelasi contract il poate incheia cu oricine se angajeaza sa ii intretina ( o alta ruda, prieten etc.).
Cat e in viata, poate revoca respectivul testament si tacit ( prin alt act, de ex. acest contract de intretinere) si expres ( la notar). Poate dispune de bunurile ei cum doreste.