avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala

Daca unui functionar public din cadrul primariei, i-a venit decizia de pensionare anticipata partiala, acesta mai poate ramane angajatul institutiei inca o perioada (cateva luni), daca nu emitem dispozitia de incetare a raporturilor de serviciu ale acestuia ???? Ne-a adus la cunostinta sosirea deciziei. Astept un raspuns urgent ! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:50, 22 Iulie 2010
Legea 19/2000
art. 41 alin (5): Asiguraţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă, cu excepţia pensiei anticipate şi a pensiei anticipate parţiale, îşi pot continua activitatea numai cu acordul angajatorului, în condiţiile legii.
ART. 94
(1) Pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională, indiferent de nivelul veniturilor respective:
e) beneficiarii unei pensii anticipate sau ai unei pensii anticipate parţiale care exercită funcţia de consilier local sau consilier judeţean;

Mi-am amintit ca nu va raspunsesem dvs. :)

Eu o sa-l contrazic pe colegul de forum, dar nu cu privire la prevederile pe care le-a citat. In cazul de fata sunt aplicabile prevederile cu caracter special ale Legii nr. 188/1999.

Daca institutia publica doreste sa pastreze in functie un beneficiar de pensie anticipata partiala, poate sa o faca fara probleme. Raportul de serviciu inceteaza de drept atunci cand un functionar public indeplineste conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta.

Atata timp cat functionarul nu beneficiaza de pensie, respectiv cat timp pensia nu este pusa in plata, poate sa ramana in functie. Cand primarul va emite decizie / dispozitie de incetare a raporturilor de serviciu, functionarul public o va comunica celor de la casa de pensii. Numai de la data incetarii raporturilor de serviciu decizia de pensie anticipata partiala va fi pusa in plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pentru limita de varsta - functionar public iepurasul iepurasul Am indeplinit conditiile de pensionare pentru limita de varsta,am depus dosarul de pensionare,pot sa lucrez in continuare pana la primirea deciziei de ... (vezi toată discuția)
Continuarea raporturilor de munca dupa primirea deciziei de pensionare adrian.cocea adrian.cocea O salariata a solicitat pensie anticipata, a fost depus dosarul la casa de pensii, in acest timp a continuat raporturile de munca, a primit decizia de ... (vezi toată discuția)
Pensionare functionar public "cu probleme" Kyandra Kyandra Buna ziua, Ridic si eu problema urmatoare: daca unui functionar public i s-a inchis carnetul de munca in vederea pensionarii anticipate, a obtinut decizia ... (vezi toată discuția)