avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Pensionare functionar public \"cu probleme\"
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Pensionare functionar public "cu probleme"

Buna ziua,

Ridic si eu problema urmatoare: daca unui functionar public i s-a inchis carnetul de munca in vederea pensionarii anticipate, a obtinut decizia si o comunica institutiei in vederea incetarii raporturilor de serviciu in data de 27 iunie 2010, insa nu se prezinta sa semneze fisa de lichidare, ce se intampla?
Cu atat mai mult cu cat, in ziua comunicarii deciziei, secretarul controleaza registrele agricole aflate in atributiile acestui fp, si descopera ca ele nu erau completate de ani buni, fp respectiv nu preda nici arhiva cererilor depuse in baza legilor fondului funciar ori registrele de evidenta a cererilor (prima oara sustine ca "sunt undeva in arhiva", apoi ca nu stie de ele)...ce se poate face? Exista vreo procedura pentru a nu se emite decizia de incetare a raportului de serviciu ca urmare a pensionarii pentru acest fp pana la remedierea problemelor constatate, chiar daca s-a comunicat decizia catre institutie??

PS: era, intr-adevar, de datoria secretarului sa arunce un ochi mai devreme prin registre (cu atat mai mult cu cat registrul agricol este in raspunderea sa directa), dar daca n-a facut-o si a descoperit toate aceste nereguli acum, ce mai poate face??
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:03, 4 Iulie 2010
Aveti ce sa-i faceti, din fericire. Nu-i emiteti decizie de incetare a raporturilor de serviciu pana cand nu-si preda toate lucrarile, conform art. 103 din Legea nr. 188/1999. Presupun ca veti face ceva mai mult decat sa-l puneti sa predea lucrarile.

N-are importanta ca a fost emisa o decizie de pensie anticipata / anticipata partiala si ca aceasta v-a fost comunicata. Important este ca aceasta va fi pusa in plata atunci cand functionarul public va prezenta casei de pensii decizia emisa de dvs. din care rezulta ca i-a incetat calitatea de asigurat (cap. B, sectiunea VII, pct. 28 din Ordinul nr. 340/2001).

Intrucat decizia de pensie nu este pusa in plata (ramane in stand-by la casa de pensii), il puteti tine pe functionarul public respectiv angajat in continuare, pana veti rezolva problemele.

Ceea ce am scris mai sus este valabil pentru toate persoanele care au o decizie de pensie anticipata / anticipata partiala: pana cand nu prezinta casei de pensii un act din care sa rezulte incetarea calitatii de asigurat (in cazul dvs., decizia de incetare a raporturilor de serviciu), nu primesc drepturi de pensie. Deci nu putem discuta despre un cumul pensie - salariu, respectiv despre incalcarea prevederilor ar. 92, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 19/2000.
Da, nu emiteti dispozitia de incetare a raporturilor de serviciu, pana nu-si preda lucrarile.
In paralel, daca se opune si face " gargara" , sesizati si comisia de disciplina, poate il mai si destituie din functia publica, inainte de pensionare. :)
Multumesc =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt functionar public. anul trecut mi-am depus dosarul ... cristinaniculae44 cristinaniculae44 Buna ziua! Sunt functionar public. Anul trecut mi-am depus dosarul de pensionare, in scopul pensionarii anticipate partiale. Mi-a fost emisa Decizia de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala adinutza.2008 adinutza.2008 Daca unui functionar public din cadrul primariei, i-a venit decizia de pensionare anticipata partiala, acesta mai poate ramane angajatul institutiei inca o ... (vezi toată discuția)
Exista temei legal ptr.continuare activitate pana la primirea deciziei de pensionare? irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Unui functionar public care solicita pensionarea anticipata (anticipatie de 3 ani si 6 luni ),i se solicita incheierea cartii de munca la depunerea dosarului ... (vezi toată discuția)