avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Sunt functionar public. Anul trecut mi-am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Sunt functionar public. Anul trecut mi-am depus dosarul ...

Buna ziua!
Sunt functionar public. Anul trecut mi-am depus dosarul de pensionare, in scopul pensionarii anticipate partiale. Mi-a fost emisa Decizia de pensionare, am ridicat-o de la Casa de Pensii, dar nu am depus-o la angajator, in prezent neexistand obligativitatea comunicarii acestui act la angajator, de catre Casa. Am lucrat in toata aceasta perioada, dar acum vreau sa o depun la angajator, comunicandu-i totodata intentia mea de a inceta raporturile de munca. In afara de cererea prin care comunic si anexez Decizia de pensionare, mai exista si alte obligatii in sarcina mea sau a angajatorului? Spre exemplu, un anumit termen de preaviz, comunicarea de catre angajator a veniturilor obtinute de mine in aceasta perioada etc.? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2022
cristinaniculae44, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristinaniculae44 , utilizator 12:49, 16 Mai 2022
Nu se acorda preaviz... raportul de serviciu inceteaza de drept.
Trebuie sa depuneti la angajator cerere de eliberare a adeverintei de vechime care sa cuprindă salariile plus sporurile acordate.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
În cererea în care comunic angajatorului ca dețin decizia de pensie anticipata parțială, ii precizez și data de la care as dori sa îmi înceteze raporturile de serviciu? Prin aceeași cerere ii solicit sa imi elibereze și acea adeverință din care rezulta vechimea in munca și veniturile obținute (venituri din salarii și alte sporuri)?
Raportul de serviciu va înceta la data comunicării deciziei de pensionare anticipată...în cerere puteti solicita si eliberarea adeverintei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista temei legal ptr.continuare activitate pana la primirea deciziei de pensionare? irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Unui functionar public care solicita pensionarea anticipata (anticipatie de 3 ani si 6 luni ),i se solicita incheierea cartii de munca la depunerea dosarului ... (vezi toată discuția)
Modalitate incetare raport de serviciu - pensionare anticipata Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Cum inceteaza raportul de serviciu al unui functionar public care a depus la casa de pensii si a si obtinut decizia pentru pensionare anticipata, ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala elenaciobotaru elenaciobotaru va rog sa-mi spuneti daca se poate desface contractul de munca in momentul in care se face cererea adeverintei pentru pensie anticipata partiala. mentionez ca ... (vezi toată discuția)