Legea 95/2006 obliga si pensionarii la plata CASS pentru inchirieri (cedare bunuri) la valoarea salarului minim pe economie la vremea respective, iar banii sunt solicitati acum, in 2010, cu penalitati
Buna tuturor!
Mama mea e pensionar. Are o garsoniera confort 3, mica, mica de tot, care a fost inchiriata din 2005 pana in prezent la dif. persoane. Sumele de bani incasate din chirie difera in timp, dar nu exced nici in momentul de fata 3mil si 500 mii bani vechi...e conf. 3...LOL.....11 mp. Acum, luna iulie 2010 CNAS a trimis instiintare, dupa aproape 5 ani(nu sunt trecuti cei 5 ani ca datoria sa se prescrie) cum ca suma datorata pe perioada 2005-2008-deci aproximativ 2 ani jumate- este de 6,5% din salarul minim la vremurile acelea(3mil 300 mii, respectiv 3 mil 900 mii bani vechi), PLUS penalitati de 0,1% pe zi pentru neachiare. Pai cum sa achiti cand nu ai stiut si nu ai fost instiintat ca ai datorie si incep nicte penelitati daca nu te supui legii. Mama are contract la finante cu sumele incasate, la care a platit impozit, dar nu se accepta de catre CNAS. Din nou aberant!!! Cum poti sa ceri CAS-6,5% din inchirieri unui pensionar in functie de salarul min pe economie cand el de fapt nu a incasat suma?
AS FI FOARTE CURIOASA SA AFLU SFATUL UNUI AVOCAT, JURIST IN PRIVINTA ACTIUNII CE SE POATE FACE IN ACEST CAZ!
Este anormal ce se intampla.
ce vom face noi mai intai este o contestatie pentru ca nu am fost anuntati de penalitati....mai mult de atat, nu stiu ce sa zic.....stie cineva alta cale? alta solutie?....alte idei?....
Si asa se mai aduna niste bani buni, pt. ca la asa procente si sume la care se accepta procentele PLUS penalitati suma de plata e mare....aproximativ 14 mil de lei vechi...ENORM!!!
Astept comentarii, idei, sfaturi si alte cazuri si persoane in aceeasi situatie!!
Multumesc anticipat!
Buna ziua.Noi suntem PFA,am primit de la casa de pensii o instiintare ca avem de plata tot din 2005, pt cartea de munca.Acum urmeaza sa vina instiintare si de la CNAS,ca sa platim, tot din 2005.Sumele sunt ffffoarte mari (penalitatile). Nici pe noi nu ne-a instiintat nimeni ca este obligatoriu sa platim,#-o primim acum dupa 5 ani somatii de plata cu penalitati enorme:stunned:.Cam toata lumea e depasita de situatie,am intrebat si noi in stanga-n dreapta ce se poate face,nimeni nu stie nimic.Cica asa e legea si trebuie sa platim!!!! :thumbdown:daca nu, exacutare silita :O Credem ca exista o solutie,dar nu are cine sa ne-o dea!!!?