Am o problema la care nu stiu cum sa reactionez. Sunt bombardata continu cu telefoane cu nr. necunoscut de 3-4 ani de zile, in ideea in care aceste telefoane are o frecventa de cateva ori pe zi. Daca raspund, la capatul celalalt nu-mi vorbeste nimeni.Am setat telefonul pe "refuz', dar am inceput sa primesc mesaje din care-mi dau seama ca sunt urmarita.Daca atata timp nu am reactionat si nu am dat importanta acestor "prostii" (eu niciodata nu am trimis raspuns la acele mesaje), in ultimul timp am inceput sa ma simt amenintata, mai ales ca la serviciu primesc plangeri anonime. Se incearca destabilizarea mea pe plan profesional si mai ales social, cu aceste plangeri mizerabile.La locul de munca sunt apreciata si respectata, dar ma simt josnic pusa in fata acestor plangeri mizerabile, care sunt ilogice si irationale. Ma gandesc cu groaza ce v-a urma si chiar nu stiu ce pot face , sa ies din aceasta situatie in care ma aflu.
Numarul de pe care sunteti apelata este necunoscut dvs. sau nr. nu apare, fiind privat? Sms-urile va pot fi de folos daca va veti hotari sa depuneti o plangere, insa, ce scrie in sms-uri? sunteti amenintata, santajata cu ceva? Fiindca daca sunt mesaje de dragoste, nu stiu, hartuirea sexuala numai este incriminata.
Ati putea sa va schimbati si nr. de telefon pentru a evita aceste nelinisti, urmand a- l mai dezvalui pe cel nou doar persoanelor de incredere din anturajul dvs.
Buna ziua.
Intr-adevar totul depinde de continutul mesajelor.
Pentru ca organele de politie sa efectueze orice demers in sensul unei plangeri va trebui sa reiasa din dovezile pe care le produceti ca sunteti amenintata.
Altfel, raspunsul acestora va fi in sensul de a va schimba nr. de telefon si alte asemenea mijloace.
In lumina noului cod penal insa, se schimba putin situatia, pana atunci nu aveti ce face efectiv.
Oricum, daca vor da curs plangerii va fi pentru amenintare si nu pentru hartuire sexuala.
Elementele constitutive ale acestei infractiuni presupun din start un raport de subordonare (de munca) intre partea vatamata si faptuitor, in cadrul relatiilor de serviciu.
Consider ca persoanele de acest gen trebuiesc internate urgent intr-o clinica speciala, problemele psihice fiind mai mult decat evidente.
la sms uri va apare nr de pe care ati primit.. il putei apela dvs perespectiva pers sa vedeti cine este.. dar e posibil sa foloseasca o cartela si dupa aia sa o scoata.. problema dvs se rezolva schimband nr de tel
Plangere penala
poll1
Buna seara, va rog sa imi spuna cineva , daca depui o plingere penala la politie ,(hartuire, amenintare cu moartea, mesaje, sunat incontinuu...) cel ce se ... (vezi toată discuția)
"hartuire sexuala"
student19
Buna ziua! De doua zile sunt intr-o presiune continua datorata unui anumit incident/glume neinspirate.
Dorind sa facem o gluma printr-un sms cu un coleg, i-am ... (vezi toată discuția)