avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... garantie la fostul loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

garantie la fostul loc de munca

buna ziua

Am lucrat din 2005 pana in 2007 la o societate comerciala pe post de lucrator comercial( adica pus marfa pe raft ).In fiecare luna mi se oprea o anumita suma ca garantie.In 2007 am plecat de la aceasta firma dar nu mi s-a dat o hartie de garantie nimic.In acest momemnt am primit o scrisoare prin care mi se cere sa ma prezint pentru a rezolva eventualele problem .In 2007 dupa 9 luni s-a adus un inventar pentru 2006 pe care nu lam semnat si la care nu am fost prezent ( eu fiind la noua firma )prin care ei vor acum sa ma faca sa aduc bani de acasa.Mi sa zis doar ca am de plata o anumita suma de bani dar nu mi s-a prezentat ce anume a fost lipsa la inventar ,nimic.Ce pot face in acest caz?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 10:55, 21 Iulie 2010
1. Solicitati in scris returnarea garantiei legal constituite, iar in caz de refuz, solicitati instanteti de judecata remiterea acesteia.
2. Asteptati sa fiti chemat in judecata in vederea angajarii raspunderii patrimoniale, iar apoi apelati la serviciile specializate ale unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie ivdanyel ivdanyel Buna ziua, La sfarsitul lunii Aprilie am demisionat prin acordul partilor de la societatea la care lucram. In perioada in care am lucrat se oprea lunar o suma ... (vezi toată discuția)
Chemare in garantie salariat C_CRISTINA C_CRISTINA 2 salariati au fost concediati pe motive disciplinare. Au atacat decizia de concediere si in prezent exista un dosar pe rol, fara o sentinta finala. Intre ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa recuperez garantia materiala de la angajator? alecs27 alecs27 Va rog daca ma puteti ajuta sa stiu ce am de facut. Am lucrat timp de 18 luni la o societate comerciala pe functia de casier,gestiunea era comuna deci ne oprea ... (vezi toată discuția)