avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot sa recuperez garantia materiala de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot sa recuperez garantia materiala de la angajator?

Va rog daca ma puteti ajuta sa stiu ce am de facut. Am lucrat timp de 18 luni la o societate comerciala pe functia de casier,gestiunea era comuna deci ne oprea garantie. Societatea nu prea mai dadea randament si au facut reducere de personal,lichidarea a constat in salariul de pe luna respectiva si atat.In ceea ce priveste garantia nu ne-a dat-o dar nici nu ni s-a explicat de ce.Dupa cateva saptamani dupa ce am plecat s-a facut inventar,(lucru care in cele 18 luni nu s-a facut nici macar o data )a iesit lipsa normal,dar eu nu am fost acolo si nu stiu ce fel de inventar s-a facut cu usile deschise.Am facut sesizare la ITM cu privire la garantie si ni s-a raspuns ca cei ce ne-am cerut garantia am retras-o deja din conturile pe care le aveam desi noi nu am facut lucrul asta.Tin sa precizez ca magazinul in care am lucrat si sediul societatii sunt in orase total diferite,distanta intre ele fiind de 200km.Nu aveam noi cum sa mergem sa ridicam garantia.Deci pe langa faptul ca ni se refuza drepturile,ni s-au falsificat si semnaturile,daca intradevar banii chiar au fost depusi in vreun cont. Intrebarea mea e daca avem vreo sansa sa castigam in caz ca-l dam in judecata,sau nu are rost?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:57, 18 Iunie 2012
In acest sens, nu va ramane decat actiunea in instanta .. posibil ca angajatorul sa fi falsificat documente din care sa rezulte faptul ca v-ati primit garantia materiala ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie anisoara_ana anisoara_ana am lucrat la o firma unde am garantie 300 euro, cum trebuie sa procedez sa o primesc. (vezi toată discuția)
Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am și eu o problema. acum 10 luni de zile am lucrat ... Elenaa2303 Elenaa2303 Bună ziua. Am și eu o problema. Acum 10 luni de zile am lucrat la un magazin de țigări. Când m-am angajat nu mi s-a făcut nici un proces verbal de ... (vezi toată discuția)