Stiti cumva daca noul propietar al unui imobil(teren) trebuie sa se prezinte personal la Primaria de care apartine terenul in cauza pentru a face deschidere de Rol Fiscal sau poate sa faca si o cerere prin posta in acest sens catre respectiva Primarie ? Exista un formular tip pt schimbarea de Rol Fiscal,unde-l pot gasi...eventual sa-mi spuneti si CE ACTE trebuie la deschiderea acestui Rol ? Va multumesc :)
Eu am facut "inscrierea in rolul fiscal" dupa ce mi-a fost donat un apartament imputernicind o persoana care a depus dosarul la Directia de Impozite si Taxe Locale sect 5 Bucuresti. Asta s-a intamplat acum o zi. Persoanei imputernicite nu i-am trimis decat actul de proprietate in original (cel pe baza caruia am dobandit ap) pt ca nu acceptau copii legalizate, procura pe baza caruia am imputernicit-o si o copie a cartii mele de identitate...atat.
Imputernicitul meu mi-a spus ca dupa depunerea dosarului, inscrierea efectiva se face de abia dupa 3 saptamani. Sunt curioasa daca dvs ati facut deja inscrierea si daca e adevarat ca a durat atata timp?! Inainte de depunerea dosarului am vorbit telefonic cu o persoana de la aceasta directie (care mi-a spus de ce acte am nevoie) iar acea persoana mi-a spus ca inscrierea se face automat....deci in aceeasi zi cu depunerea dosarului.
Daca ati trecut printr-o situatie similara va rog sa-mi spuneti in cat timp de la depunerea dosarului s-a facut inscrierea respectiva.
Inscrierea se face atunci cand mergeti la ghiseu , nu dureaza atat , in termen de o luna de la data cumpararii. Daca se depaseste acest termen se aplica o amenda. La data inscrierii ,va poate elibera si un certificat de rol fiscal sau o chitanta de plata a impozitului. Acum , s ar putea sa nu aiba chef de munca acele functionare de care apartineti ,dar , pe de alta parte , luati o ca pe un sfat , nu mai dati acte originale din mana , mergeti personal , caci vorba unei "vedete" "nici nu stiti ce pierdeti". Inscrierea se face o singura data de la cumparare , faceti un efort si rost de timp ca e cel mai sigur.
Buna! problema de care ma lovesc este urmatoarea: o societate comerciala nerezidenta, din afara spatiului UE, fara sediu sau activitate in Romania, deci neinregistrata fiscal in România, dobândeste prin cumparare, titlul de proprietate asupra unui imobil (constructie fara teren). Cum se procedeaza in acest caz pentru a deschide rol fiscal? Se pare ca sectorul 2 nu are precedent in aceasta problema.... :( Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna!
Schimbare rol fiscal
Roxie
Buna ziua,
Trebuie sa schimb rolul fiscal pt apartamentul mostenit de la mama mea, pe numele meu. Am facut succesiunea si am certificatul de mostenitor, am ... (vezi toată discuția)