avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la contract

Buna ziua. Ma lovesc de urmatoarea problema si nu stiu cum s-o rezolv, daca ma puteti ajuta:

Am incadrat un pensionar gr.3 de invaliditate (are voie 4 ore pe zi de munca). Toate bune si frumoase, pana s-a mai angajat in alta parte, tot cu 4 ore pe zi.

Casa de Pensii l-a gasit , in urma depunerii declaratiilor, ca lucra 8 ore pe zi (2 contracte cu 4 ore fiecare) si i-a anulat decizia de pensionare si l-a obligat sa dea si banii inapoi.

Acum, acest salariat-pensionar vine la noi cu rugamintea sa-i facem un act aditional cu efecte retroactive, respectiv sa fie incheiat azi cu efecte de acum doi ani.

Culmea e ca celalalt angajator i-a facut act aditional cu 2 ore pe zi cu efecte retroactive ( 2 ani in urma) si ITM i l-a primit.

Credeti ca e corect si legal sa fac si eu un asemenea act aditional, incheiat azi si care sa-si produca efectele din 2008????

Daca da, poate imi spuneti si care este temeiul de drept pentru aceasta actiune.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: fcamy , utilizator 20:58, 22 Iulie 2010
Actul aditional se face la un ctr ptr a-i modifica anumite clauze.
Care-i contractul la care vrei sa faci act aditional?
Din punctul meu de vedere nu este atat de " simplu " pe cat pare.
Sa spunem ca faceti acel act aditional si ITM - ul in inregisteaza, dar statele de plata si declaratiile aferente ultimilor 2 ani?
Nu a figurat cu contract de 4 ore?
Ce faceti? Va apucati sa faceti rectificative pentru aceasta perioada?
Se poate face ceea ce doriti , cu indeplinirea si celorlate obligatii .. dar cu banii incasati de catre salariat cum veti proceda?
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara.Tot la o infractiune m-am gandit si eu, insa problema mea nu este ca mi-ar fi greu sa refact toate statele si declaratiile, pentru ca nu ii schimb decat norma, fara a-i afecta salariul.

Alta este problema. Dac pot face aceasta modificare retroactiv si ce consecinte as putea avea, eu ca si angajator, in urma ui control?

Eu sigur consider ca e infractiune, insa trebuie sa-l lamuresc pe salarir si vrea articole si legi........

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca retroactiv Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Dacă o persoană a lucrat la o firmă fără contract de muncă i se poate întocmi acest contract retroactiv? (vezi toată discuția)
Nu inteleg masura itm Bogdan.k Bogdan.k Am 2 angajati cu norma partiala de 4ore/zi, 20ore/saptamana, repartizate in 2 ture (10:00 - 14:00 sau 14:00 - 18.00). La un control al itm, unul din angajati ... (vezi toată discuția)
Timp partial de lucru modimpex modimpex buna ziua am o intrebare despre timpul partial de lucru: am un angajat pensionar, cu timp partial de lucru de 4 ore/zi. atunci cand am inregistrat contractul ... (vezi toată discuția)