Buna ziua. Ma lovesc de urmatoarea problema si nu stiu cum s-o rezolv, daca ma puteti ajuta:
Am incadrat un pensionar gr.3 de invaliditate (are voie 4 ore pe zi de munca). Toate bune si frumoase, pana s-a mai angajat in alta parte, tot cu 4 ore pe zi.
Casa de Pensii l-a gasit , in urma depunerii declaratiilor, ca lucra 8 ore pe zi (2 contracte cu 4 ore fiecare) si i-a anulat decizia de pensionare si l-a obligat sa dea si banii inapoi.
Acum, acest salariat-pensionar vine la noi cu rugamintea sa-i facem un act aditional cu efecte retroactive, respectiv sa fie incheiat azi cu efecte de acum doi ani.
Culmea e ca celalalt angajator i-a facut act aditional cu 2 ore pe zi cu efecte retroactive ( 2 ani in urma) si ITM i l-a primit.
Credeti ca e corect si legal sa fac si eu un asemenea act aditional, incheiat azi si care sa-si produca efectele din 2008????
Daca da, poate imi spuneti si care este temeiul de drept pentru aceasta actiune.
Din punctul meu de vedere nu este atat de " simplu " pe cat pare.
Sa spunem ca faceti acel act aditional si ITM - ul in inregisteaza, dar statele de plata si declaratiile aferente ultimilor 2 ani?
Nu a figurat cu contract de 4 ore?
Ce faceti? Va apucati sa faceti rectificative pentru aceasta perioada?
Buna seara.Tot la o infractiune m-am gandit si eu, insa problema mea nu este ca mi-ar fi greu sa refact toate statele si declaratiile, pentru ca nu ii schimb decat norma, fara a-i afecta salariul.
Alta este problema. Dac pot face aceasta modificare retroactiv si ce consecinte as putea avea, eu ca si angajator, in urma ui control?
Eu sigur consider ca e infractiune, insa trebuie sa-l lamuresc pe salarir si vrea articole si legi........