avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cine raspunde de viciile constructiei?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cine raspunde de viciile constructiei?

Buna ziua!

Aveti idee, daca am un contr de proiectare a unei constructii cu un arhitect si un alt contr cu o firma care construieste cladirea respectiva, cine raspunde pentru viciile constructiei? Am inteles ca, de regula, constructorul raspunde pt viciile ascunse ale constructiei pe un termen de 10 ani si dupa implinirea acestui termen, pentru viciile structurii de rezistenta pe toata durata de existenta a lucrarii! Este adevarat? Si Proiectantul nu are nici un fel de raspundere?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 16:19, 18 August 2010
Da asa este cu privire la termene. In ce priveste raspunderea proiectantului acesta va raspunde daca viciile lucrarii provin dintr-o greseala de proiectare.
Ok. Deci, Proiectantul raspunde pentru viciile de proiectare in temeiul legii, indiferent daca exista aceasta clauza sau nu in contract?

multumesc=D>
~ Conținut șters la cerere ~
buna ziua! apreciez paragraful legislativ pe care mi l-ati furnizat, insa nu inteleg exact daca proiectantul raspunde de viciile constructiei in temeiul legii, indiferent de ce scrie in contract.
multumesc pentru rabdare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cladire cu vicii de constructie atakiki atakiki Buna ziua, Acum 1 an de zile, eu si inca 7 vecini am cumparat apartamente intr-un imobil din aproprierea Bucurestiului. Proprietarul ne-a dat o garantie a ... (vezi toată discuția)
Garantia acordata lucrarii andr33apn andr33apn Buna ziua, Exista un cadru legal (o lege, o ordonanta) care reglementeaza garantia minima care trebuie impusa unei lucrari : constructii linii electrice ma ... (vezi toată discuția)
Infiltratii in peretii unui apartament nou da_na da_na Buna seara si Craciun fericit! Vin catre dvs cu o problema aparuta imediat dupa cumpararea unui apartament situat la parter, direct de la dezvoltator, in anul ... (vezi toată discuția)