avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte (sau anexe) nesemnate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte (sau anexe) nesemnate

Am niste intrebari legate de cazuri (cred) inrudite. Este vorba de contracte de prestari servicii de telefonie mobila incheiate de amici ai mei cu Orange. (Contracte-tip pentru servicii de voce, pe care le puteti vedea in josul paginii orange.ro).

1) In primul caz, amicului i s-a dat sa semneze (in trei exemplare) un contract incomplet. Doar prima foaie, care descrie partile, abonamentul, costul, extraoptiunile etc. dar nu si a doua foaie cu clauzele contractuale de baza si nici actul suplimentar (termeni si conditii generale).

Foaia contine semnaturile ambelor parti si stampila operatorului, dar e singura foaie. Practic are un contract fara nicio clauza explicita.

Mai sunt valabile clauzele din contractul standard in acest caz, daca nu exista exemplar semnat? El se bucura, zice ca in caz de reziliere n-au ce penalizari sa-i impuna. Dar cred ca exista si un revers al medaliei. Clauzele alea contin si drepturi si obligatii, nu numai lucruri "rele".

2) Alt caz, similar, in care am impresia ca se gaseste foarte multa lume care a facut recent contracte cu Orange si Vodafone: se semneaza foaia descrisa mai sus, se semneaza foaia cu contractul de baza, dar nu se semneaza actul cu termeni si conditii generale (TCG).

In schimb, acel TCG este referit din contractul de baza, insa in termeni suficient de vagi (zic eu, ca neprofesionist) incat sa fie dificila identificarea lui. Raspunsul oficial al Orange a fost ca cel mai recent TCG este inregistrat la notar si se face implicit legatura prin data semnarii contractului comparativ cu data notariala.

Mi se pare o practica cam dubioasa. Odata ca presupune ca Orange poate schimba continutul TCG oricand doreste. Apoi ca legatura dintre contractul semnat si TCG mi se pare incomplet definita.

3) Al treilea caz este al unui amic care a achizitionat un telefon cu subventie odata cu un abonament, dar acest fapt nu figureaza in contract iar factura nu contine niciun discount ci doar o suma "normala".

Trecand peste aspectul (i)moral, dpdv pur juridic: mai poate operatorul demonstra ca acel telefon a fost subventionat? Eu personal nu vad cum se poate face diferenta intre un telefon achizitionat cu subventie si unul fara, avand in vedere lipsa completa de dovezi scrise a intentiei cumparatorului.

Multumesc anticipat pentru orice parere.
Cel mai recent răspuns: frubler , utilizator 21:36, 21 Iulie 2010
Mii de scuze, am postat de doua ori, odata inainte de-a confirma inscrierea si am crezut ca nu a postat. :(

Celalalt thread e aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Daca se pot uni sau sterge unul dintre ele as aprecia, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot impune contracte nesemnate sau clauze lipsa? frubler frubler Trei intrebari privind situatii (zic eu) similare. E vorba de contracte de prestari servicii (voce) de telefonie mobila cu Orange (pe persoana fizica). Puteti ... (vezi toată discuția)
Probleme la rezilierea contractului cu operator telefonie stc1 stc1 Buna ziua. In februarie 2012 am reziliat un contract de internet cu un anume operator de telefonie prin intermediul ANPC. Adica am trimis un mail cu ... (vezi toată discuția)
Portarea dintr-un serviciu de telefonie in altul valentinamiklos valentinamiklos Buna ziua! Sunt abonat Orange din 2002. Pentru ultimul telefon pe care l-am achizitionat impreuna cu un abonament de 27 de euro, perioada contractuala (de ... (vezi toată discuția)