avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme la rezilierea contractului cu operator ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme la rezilierea contractului cu operator telefonie

Buna ziua.

In februarie 2012 am reziliat un contract de internet cu un anume operator de telefonie prin intermediul ANPC. Adica am trimis un mail cu documentele necesare si ei s-au ocupat de restul.

De curand, insa, am primit o somare de plata de la o agentie de recuperare a creantelor angajata de operator, prin care imi cereau sa platesc suma de 660 de lei, drept despagubiri pentru rezilierea contractului inainte de termen (valoarea abonamentului x numarul de luni ramase) .

Acum, un mic extras din contractul operatorului:
"Acest contract este alcatuit din urmatoarele parti:
Partea I - <<Prima Pagina>>
Partea II - <<Clauze Contractuale de Baza (CCB)>>
Partea III - <<Termeni si Conditii Generale (TCG)>> "

Semnatura mea se gaseste pe Partea I si Partea II, dar NU pe Partea III. Acest document asa numit TCG nici macar nu l-am vazut, cu atat mai putin si semnat. In aceste conditii, contractul nu devine nul ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: corasa , utilizator 12:18, 23 Octombrie 2012
Ba da in partea a 3 trebuia sa fie clauzele contractuale cu drepturile si eventualele sanctiuni .
Ce imi recomandati sa fac in continuare ?
Daca sanctiunea cu plata lunilor ramase in cazul rezilierii anticipate se gaseste in TGC, e bine pentru dvs. Daca se gaseste in alta parte, trebuie platita.
"c) prin denuntare unilaterala, solicitata de Client, cu un preaviz de cel putin 30 de zile calendaristice, si cu plata de juste despagubiri egale cu valoarea abonamentului inmultit cu numarul de luni ramase pana la expirarea Perioadei minime contractuale, conform art. 1.17 din TCG."

Asta scrie in Partea II, la sectiunea "Incetarea Contractului". Aceasta clauza este completa sau incompleta, facand referire la o clauza din Partea III ?
Parerea mea este ca aceasta clauza e completa, avand toate elementele necesare punerii ei in aplicare (situatia, sanctiunea, pana si formula de calcul a sanctiunii). Semnand "Partea II", aceasta clauza va e opozabila.

Alte discuții în legătură

Prelungire tacita abonament orange gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna! am solicitat (telefonic la relatii cu clientii) rezilierea unui contract de abonament voce si trecerea numarului pe cartela preplatita. abanamentul este ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract orange si returnare produs mbracau mbracau Buna ziua, Am incheiat un contract de telefonie cu Orangela Orange Shop in Auchan Titan, in data de 09.11 si as dori sa il reziliez fara plata nici-unei ... (vezi toată discuția)
Renuntare abonament orange ionutadriandragut ionutadriandragut buna ziua, vreau sa renunt si eu la abonamentul orange me 5 sunt in ultimile 5 luni de periada contractuala. M-am suparat cu ei sunt client de 5 ani si nu ... (vezi toată discuția)