avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Renuntare abonament Orange
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Renuntare abonament Orange

buna ziua,
vreau sa renunt si eu la abonamentul orange me 5 sunt in ultimile 5 luni de periada contractuala. M-am suparat cu ei sunt client de 5 ani si nu ofera nimic pentru fidelizare la abonamente mici doar de la 10 euro in sus si pentru asta vreau sa inchid abonamentu cu ei. Ei ma pun sa platesc lunile ramase inmultite cu valoarea abonamentului fara tva. exista o posibilitatea sa renunt fara sa platesc aceste luni si sa-mi inchida abonamentu?
Trebuie sa cititi contractul pe care l-ati semnat. Cu siguranta acolo este mentionat faptul ca, daca renuntati la contract inainte se scadenta, aveti de platit anumite sume.
Nu se poate fara despagubiri decat daca ei nu-si respecta obligatiile asumate prin contract, oricare ar fi acelea - de exemplu nu au acoperire in zona dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba se poate daca dati in judecata. Taxele de reziliere telefonie sunt clauze abuzive. Faceti un pic de presiune.
azi am mai aflat un detaliu in legatura cu abonamnetu meu"Ultima achizitie de telefon a avut loc prin intermediul magazinului online, in data de 8 noiembrie 2013. O zi buna, Orange Helper" adica asta fiind acum 2 ani deci eu nu m-ai am nimic luat la fidelizare iar cei de la orange imi spune ca doar in ultimile 3 luni pot renunta si sa nu mai platesc lunile in avans. mentionez ca mai am 5 luni dar eu vreau sa renunt la ei. 1. doamna cu care am vorbit azi la 411 se balbaia imi lua sesizarile din luna octombrie si nu din luna noiembrie mai imi spune ca am dat sa iau un telefon la fidelizare care era pe un numar care nici nu-l cunosc. ce pot face in situatia asta vreau sa renunt la ei adica sa ma portez dar ei daca ma portez mi-au zis ca imi trimit facturi in continuare sa platec restu de luni ramase.

astept raspuns multumesc frumos
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CristinaPaisa a scris:

Ba se poate daca dati in judecata. Taxele de reziliere telefonie sunt clauze abuzive. Faceti un pic de presiune.

Probabil din graba, dvs. nu faceti diferenta intre taxa de reziliere in suma fixa (oricare ar fi acea suma fixa) si taxa de despagubire perfect legala.
Cititi aici (link ales la intamplare):
Utilizatorii care au încheiat contracte cu furnizori de servicii aşa cum sunt operatorii telecom pot renunţa, în anumite condiţii, la abonamente, fără a plăti o taxă de reziliere [...]
Schimbarea introdusă în Codul consumului blochează eventuale tentative ale furnizorilor de a limita dreptul clienţilor de a rezilia un contract, însă le lasă companiilor dreptul la "justa despăgubire". Practic, companiile vor avea astfel posibilitatea de a le cere astfel clienţilor care denunţă contractul înainte de termenul agreat iniţial eventuale reduceri aplicate la preţul unui telefon mobil, sau contravaloarea instalării unui serviciu precum televiziunea prin satelit.

[ link extern ]

ionuadriandragut, parerea mea este ca puteati intrerupe contractul de luna asta daca ii notificati cu privire la renuntarea la contract in 8 octombrie - deci cu o luna inainte de a expira 2 ani de cand ati luat telefonul. Sigur, daca ulterior nu ati mai primit vreo oferta de abonament (pare ca nu dar dvs. stiti asta).
Daca nu ati facut-o, contractul s-a prelungit tacit insa acum il puteti rezilia fara despagubiri, prin notificare, dar veti mai plati o luna de la data depunerii notificarii pentru ca asa scrie in contractul pe care l-ati semnat: ca trebuie sa va anuntati decizia de reziliere cu 30 de zile inainte.

Uitati-va in contract, scrie cum se face Denuntarea unilaterala a contractului de catre client:
(iii) ulterior Perioadei minime contractuale, printr-o notificare scrisa trimisa catre Orange România cu cel putin 30 (treizeci) de zile calendaristice înainte de data încetarii si fara a fi obligat la plata vreunei despagubiri catre Orange România. În vederea exercitarii dreptului la denuntarea unilaterala a Contractului de catre Client, Orange România pune la dispozitia Clientului formulare standard disponibile în magazinele Orange.

Deci mergeti la magazin si depuneti notificarea, cereti numarul de inregistrare si cand se implinesc 30 de zile de cand ati depus-o mergeti la operatorul unde vreti sa va portati si faceti cererea.
Nu mai stati la discutii cu operatorii ca pierdeti timpul.

Daca mergeti la reprezentanta luni, 16 noiembrie, si veti primi facturi pentru perioade care depasesc 16 decembrie le cereti sa le anuleze iar daca nu vor ii reclamati la ANPC.

Reveniti pe forum daca nu se rezolva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Anulare contract telefonie mobila manuelle manuelle Buna ziua. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile in care se poate anula un contract de telefonie mobila? Mai am 17 luni de perioada contractuala, ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract orange si returnare produs mbracau mbracau Buna ziua, Am incheiat un contract de telefonie cu Orangela Orange Shop in Auchan Titan, in data de 09.11 si as dori sa il reziliez fara plata nici-unei ... (vezi toată discuția)