avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... propietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

propietate privata

in anul 1996 am cumparat un imobil de la o societate comerciala al carei administrator si unic asociat era tatal meu.eu la aceea data eram minor(16 ani) contractul de vanzare cumparare este pe numele meu.la semnatura m a asistat si mama.intrebare este daca fratele poate sa atace contractul de vanzare cumparare dupa decesul parintilor ?societatea comerciala tin sa mentionez este radiata!
Cel mai recent răspuns: candidate_of_law , utilizator 01:06, 22 Iulie 2010
Fratele poate sa aduca acel imobil la masa succesorala - daca se dovedeste ca acea vanzare a fost de fapt o donatie.

Asa prevede si actual cod dar si noul cod civil care va fi in vigoare la data dezbaterii mostenirii.

Faptul ca aveati 16 ani simplifica mult lucrurile in vedera dovedirii donatiei, de unde ati avut bani la acea varsta sa cumparati imobilul?
totusi mi a vandut o societate comerciala....nu familia...respectivul imobil nu facea parte din patrimoniul familial...deci raspunsul corect este: fratele nu are calitate procesuala...nu crezi?
daca aveti cunostiinte de specialitate in domeniu( presupun ca sunteti doctor in drept), de ce nu va consiliati singur?

fratele are in mod cert calitate procesuala, el putand introduce in instanta o actiune prin care poate cere readucerea imobilului in patrimoniul defunctului.

problema care se pune este daca respectiva actiune va fi admisa sau respinas, insa va las sa va consiliati singur.B-)
uite poate nu am cunostintele necesare de drept...dar raspunsul la intrebarea si problema mea a fost dat de 2 avocati...si mi s a spus ca fratele nu are calitate procesula...dar sincer nu stiu ce sa mai cred petru ca am primit 2 raspunsuri pro si 2 contra...repet nu vreau sa am un diverend pt ca nu m apricep...ma intreb doar cine are dreptate ?:)

si pot sa ti dau si numele celor ce mi au raspuns...mihai grigorie si 2007_rozzi

Alte discuții în legătură

Propietate privata ContSters139941 ContSters139941 in anul 1996 am cumparat de la o societate comerciala un imobil ! eu aveam varsta de 16 ani la semnatura asistandu ma mama mea!uni asociat al acelei societati ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare blue_lion blue_lion poate fi atacat un contract de vanzare-cumpare dupa 15 ani de la autentificarea actului? exista in lege un termen anume care se refera la timpul in care poti ... (vezi toată discuția)
Act de propietate ,contract de vanzare -cumparare blue_lion blue_lion am cumparat de la o societate comerciala ( condusa de tatal meu unic asociat) un imobil in 1996 ,eu fiind minor asistat de mama mea! la aceea varsta normal ca ... (vezi toată discuția)