avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare

poate fi atacat un contract de vanzare-cumpare dupa 15 ani de la autentificarea actului? exista in lege un termen anume care se refera la timpul in care poti sa ataci acest act? si daca se poate credeti ca se mai pot aduce dovezi la un contract de vanzare -cumparare semnat de un minor la 16 ani si 3 luni ( asistat de mama sa)ca de fapt a fost o donatie deghizata chit ca in contract se specifica suma si se spune ca a fost incasata !( sa zicem ca acel contract ar putea fi atacat de fratele minorului care a semnat actul la aceea vreme)
Cel mai recent răspuns: blue_lion , utilizator 19:22, 7 Februarie 2011
Exista termene pt diverse actiuni, de ex. in anulabilitate ( pt nulitate relativa) termenul este de 3 ani, in anulare ( pt nulitate absoluta) este nedeterminat - oricand.
Asa ca daca ne dati mai multe detalii va dam un raspuns la obiect.

De mentionat ca daca vanzatorul era ascendent al minorului, actiunea ar fi mai simpla, pt ca e prezumata a fi donatie, cf. Codului civil, dar depinde daca persoana care intenteaza actiunea are si calitate procesuala activa.
1169 C.civ. -
pai lucrurile stau cam asa...in 1996 o societate comerciala avand actionar unic pe tatal meu mi a vandut mie (aveam 16 ani si 3 luni ,asistat de mama) un imobil! suma este trecuta in contractul de vanzare cumparare era de 30 de milioane la vremea aceea. intre anii 2002-2008 eu am virat banii tatalui la valoarea reala ! in 2006 s a inchis societatea fara nici o datorie! mama a murit intre timp! intrebarea este daca fratele dupa decesul tatalui poate sa atace actul si ce sanse ar avea? sau poate sa aduca in masa succesorala acel imobil? ar constitui vre o problema ca eu m am achitat intre 2002-2008 de suma avand acte in acest sens(viramente bancare pe numele tatalui)!mai poate fi atacat cu succes acest act?
Cu succes e foarte greu de anulat acest act!
Nu poate fi atacat acel act. Chiar daca incearca, nu va avea castig de cauza.
Vanzatorul este societatea comerciala, nu tatal dvs. Nu se poate confunda patrimoniul unei societati comerciale cu patrimoniul actionarilor.
Puteti sta linistit.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare blue_lion blue_lion in 1996 am cumparat de la o societate comerciala un imobil! ( eu fiind minor avand 16 ani am fost asistat de mama la semnatura) societatea comerciala era a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare ContSters180412 ContSters180412 1996...societate comerciala (reprezentata de ION) vinde catre fiul sau ALIN un imobil.alin avea 16 ani! la semnatura este reprezentat de mama sa MARIA .in 2007 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare-propietate privata ContSters180412 ContSters180412 speta-1996 o societate comerciala prin unicul ei reprezentant pe nume POPESCU MARIAN vinde catre POPESCU ALIN (fiul lui POPESCU MARIAN) un imobil! POPESCU ALIN ... (vezi toată discuția)