avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare

poate fi atacat un contract de vanzare-cumpare dupa 15 ani de la autentificarea actului? exista in lege un termen anume care se refera la timpul in care poti sa ataci acest act? si daca se poate credeti ca se mai pot aduce dovezi la un contract de vanzare -cumparare semnat de un minor la 16 ani si 3 luni ( asistat de mama sa)ca de fapt a fost o donatie deghizata chit ca in contract se specifica suma si se spune ca a fost incasata !( sa zicem ca acel contract ar putea fi atacat de fratele minorului care a semnat actul la aceea vreme)
Cel mai recent răspuns: blue_lion , utilizator 19:22, 7 Februarie 2011
sa zicem ca fratele ar putea sa mi faca probleme! tata este si el in viata. intrebarea mea este daca as putea sa fac un act la notar prin care ei sa recunoasca ca nu vor avea nici o pretentie vre o data si ca actul a fost just!!! se poate face lucrul asta>?
din ce relatati nu sunt motive pt a promova o actiune in constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare-cumparare. pt alt tip de actiuni termenul e de trei ani si e prescris demult.
Legea 85/2006 spune exact inversul, ca administratorul poate raspunde cu patrimoniul propriu, nu ca se poate infrupta dupa 10 ani din patrimoniul societatii.

Cat priveste specialitatea capacitatii de folosire, potrivit art. 4 din Codul comertului "se socotesc, afara de acestea ca fapte de comert, celelalte contracte si obligatiuni ale unui comerciant, daca nu sunt de natura civila". Si in acest caz era vorba de dreptul de a-l vinde, doar nu doreati sa ramana cu apartamentul pana dupa radiere. Ce pareri contradictorii ati auzit dvs privind competenta actionarului de a obtine anularea unor acte ale persoanei juridice in folosul sau la 10 ani dupa incheierea actelor? Dreptul e prescris.

Ce poate face fratele e sa se intereseze ce a facut tatal cu dividendele si salariile intrate in patrimoniul propriu. De asta exista contabilitatea la PJ, sa nu lase sume sa dispara. Se poate observa de acolo cum a folosit firma banii incasati pe apartament.

@blue_lion
Nu poate sa-l atace.
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
eumarian, utilizator
pai...unii spun ca acel contract este atacabil altii zic ca nu i atacabil sau mai bine zis ca fratele nu ar putea sa l atace cu succes! dumneavoastra ce ziceti?
ma surprinde ca multi care au comentat negativ la situatia mea nu au adus si argumente solide! dumneavoastra si inca 2 avocati mi ati adus argumente cu fragmente din lege ! ( art138,139. legea85/2006) totodata domnul gabrielz aduce legea85/2006 ca argument contra argumentelor expuse de dumneavoastra...dar se contrazice singur ...reduce totul la un paragraf nu la tot articolul ca sa nu mai zic ca articolul 139...zice ca se prescrie tot dupa 3 ani! eu nu s specialist dar ma surprinde ca sunt multi care nu sunt pregatiti suficient dar comenteaza fara argumente ....numai comenteaza :( .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare blue_lion blue_lion in 1996 am cumparat de la o societate comerciala un imobil! ( eu fiind minor avand 16 ani am fost asistat de mama la semnatura) societatea comerciala era a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare ContSters180412 ContSters180412 1996...societate comerciala (reprezentata de ION) vinde catre fiul sau ALIN un imobil.alin avea 16 ani! la semnatura este reprezentat de mama sa MARIA .in 2007 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare-propietate privata ContSters180412 ContSters180412 speta-1996 o societate comerciala prin unicul ei reprezentant pe nume POPESCU MARIAN vinde catre POPESCU ALIN (fiul lui POPESCU MARIAN) un imobil! POPESCU ALIN ... (vezi toată discuția)