avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare

poate fi atacat un contract de vanzare-cumpare dupa 15 ani de la autentificarea actului? exista in lege un termen anume care se refera la timpul in care poti sa ataci acest act? si daca se poate credeti ca se mai pot aduce dovezi la un contract de vanzare -cumparare semnat de un minor la 16 ani si 3 luni ( asistat de mama sa)ca de fapt a fost o donatie deghizata chit ca in contract se specifica suma si se spune ca a fost incasata !( sa zicem ca acel contract ar putea fi atacat de fratele minorului care a semnat actul la aceea vreme)
Cel mai recent răspuns: blue_lion , utilizator 19:22, 7 Februarie 2011
@blue_lion
Din pacate, repondentii cu o parere contrara cu a mea, nu au retinut ca vanzatorul era societatea comerciala. Daca ar fi citit toate mesajele sau pe ce-l de-al doilea al dvs. mai atent, si-ar fi dat seama.
Societatile comerciale nu pot face liberalitati ( decat sponsorizare si mecenat) , in nici un caz donatii. Si chiar daca ar fi putut face, dvs. si fratele nu mosteniti societatea comerciala defunca, ci pe tatal dvs.
Repet, a nu se confunda cele doua patrimonii. Daca va faceti o firma si incasati un milion de euro pe facturi, nu sunt banii dvs., ci ai firmei. Daca fugiti cu ei, faceti puscarie.
Asta asa, in cuvinte mai simple sa inteleaga si colegii avocati.
Poate eu sunt avocat de prea putin timp incat sa uit chestiuni elementare de drept.
Titularul dreptului de proprietate asupra imobilului ce a fost instraianat nu a fost persoana fizica, tatal Dv. ci o societate comerciala ce in prezent nu mai fiinteaza. In aceasta situatie, este clar ca acest drept nu se localizeaza in ipoteticul lasamint succesoral al tatalui Dv. Astfel fiind, fratele dv. nu are legitimarea procesual civila activa de a inainta actiune in instanta. Chiar si pentru promovarea unei actiuni in nulitate absoluta este nevoie de un interes pe care sa il justifice persoana reclamantului, ceea ce in cauza este exclus.
tatal dvs isi poate recunoaste propria culpa prin marturisire,un procedeu uzual folosit in practica.desigur, nu poate fi obligat a-si recunoaste propria culpa-este un act de vointa intima.
speta descrisa de dvs este evident complexa.datele prezentate de dvs sunt succinte.o societata comerciala poate avea intradevar in patrimoniu bunuri proprii,care pot fi constituite prin aport in natura ca si capital initial sau pe parcursul functionarii, in vederea realizarii obiectului de activitate pentru care s-a constituit.
nu a-ti prezentat contextul in care acel imobil a intrat in patrimoniul societatii.
patrimoniul societatii nu se confunda cu patrimoniul propriu al actionarilor; pe de o parte.dar tot real este ca in conformitate cu art 138 din lg 85/2006, administratorul societatii sau organele de conducere pot fi trase la raspundere, luindu-se in considere si bunurile proprii in recuperarea prejudiciilor,daca ele sunt dovedite.
asta, asa raportat la gluma exprimata de d-nul adutescu cu milionul de euro..
pe urma,este mai mult decat evident ca acel contract de v/c s-a perfectat banuiesc prin intermediul unui cabinet notarial. nulitatea absoluta posibil sa poata fi invocata cu succes in speta dvs dc de ex, se va dovedi ca nu s-a respectat principiul specialitatii capacitati de folosinta a persoanelor juridice; de asemenea, dc se va dovedi caracterul fals,imoral; si mai ales fraudarea legii
sunt persoane care cred ca in spatele unei societati comerciale se poate face orice si daca firma se inchide pot dormi linistit.
sugerez a se improspata memoria "avocatilor mai noi" cum se exprima d-nul adutescu, ca o fapta savarsita prin coniventa, in dauna unor terte persoane, poate fi motiv de nulitate absoluta
si nu am exprimat ca suntem in prezenta unei spete de manual,sau de test grila care se rezolva in 5 minute.
asa cum se poate remarca,sunt pareri pro si contra;de aceea exista in drept statuat principiul contradictorialitatii.
adaug ca societatea comerciala a cumparat acel bun de la o persoana fizica !dar totusi domnilor daca LEGEA SE CONSIDERA A FI JUSTA nu este interesata in primul rand daca s a platit pretul?( ceea ce eu am facut ,ba am platit chiar mai mult decat este pe piata acum,deoarece am platit cash in perioada bumului financiar 2002-2008, vreo 80,000 euro in total)
evident ca personal, va inteleg.faptul ca a-ti achitat cred la pretul real acel apartament.ca acum este posibil sa fiti intr-o situatie mai aparte.problema este ca de aceea justitia este uneori"fara vedere".nu asimileaza sentimente ci fapte si acte juridice.
am exprimat doar o opinie, care nu consider ca este infailibila.a-ti remercat ca sunt pareri diverse,de multe ori opozabile.
aveti oricum o posibilitate prin care sa puteti dormi linistit si peste ..timp

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare blue_lion blue_lion in 1996 am cumparat de la o societate comerciala un imobil! ( eu fiind minor avand 16 ani am fost asistat de mama la semnatura) societatea comerciala era a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare ContSters180412 ContSters180412 1996...societate comerciala (reprezentata de ION) vinde catre fiul sau ALIN un imobil.alin avea 16 ani! la semnatura este reprezentat de mama sa MARIA .in 2007 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare-propietate privata ContSters180412 ContSters180412 speta-1996 o societate comerciala prin unicul ei reprezentant pe nume POPESCU MARIAN vinde catre POPESCU ALIN (fiul lui POPESCU MARIAN) un imobil! POPESCU ALIN ... (vezi toată discuția)