avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de propietate ,contract de vanzare -cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de propietate ,contract de vanzare -cumparare

am cumparat de la o societate comerciala ( condusa de tatal meu unic asociat) un imobil in 1996 ,eu fiind minor asistat de mama mea! la aceea varsta normal ca nu puteam sa platesc pretul! ulterior intre 2002 -2008 facand bani in spania am platit pretul real catre tatal meu! in 2006 societatea s a inchis fara datorii! poate fi atacat acest contract de vanzare cumparare de catre fratele meu? este vre o problema ca am platit mai tarziu aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:10, 1 Februarie 2011
Ce scrie in contractul de vanzare -cumparare?B-)
Se poate dovedi ca ati avut banii avand-o pe mama dvs procurator de fonduri !:D
Buna seara .
Pe ce motiv anume să fie atacat acel contract de vanzare ?
Marius Bote .
pai scrie ca s a platit suma si mama m a asistat la semnatura! deci este ok?este trecut in cartea funciara si intabulat! plus ca banii care i am dat tatalui meu acesta i a indreptat catre fratele meu sa si faca si el o casa( afaceri de familie) !!!dar repet eu am platit si am acte ca am dat acesti bani intre 2002 -2008! ce ziceti este ok?
ma gandeam ca dupa decesul tatalui( mama a decedat) fratele ar incerca sa aduca in masa succesorala acel imobil!!!
Acel imobil nu poate fi adus la masa succesorala intrucat nu mai face parte din patrimoniul societatii comerciale in care tatal dvs avea calitatea de asociat unic.
Tranzactia este inatacabila fiindca fratele dvs ar trebui sa demonstreze ca nu s-au incasat acei bani!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare blue_lion blue_lion in 1996 am cumparat de la o societate comerciala un imobil! ( eu fiind minor avand 16 ani am fost asistat de mama la semnatura) societatea comerciala era a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare-posibil atacabil in instanta?! blue_lion blue_lion in anul 1996 am cumparat un imobil de la o societate comerciala ( actionar unic tatal meu) eu avand 16 ani (am fost asistat de mama la semnatura).intre timp in ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare -cumparare blue_lion blue_lion am semnat la 16 ani si 3 luni un act de vanzare-cumparare cu o societate comerciala in 1996(de fapt a fost o donatie deghizata) societatea apartinand tatalui ... (vezi toată discuția)