avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de comodat

Buna,

Am inteles ca de la 1 iulie 2010, contractele de comodate pentru infiintarea unui SRL trebuie inregistrat si la administratia financiara. Este valabil si pentru contractele de comodate care se pot face intre o persoana fizica si una juridica pentru o masina? Cei de la administratia financiara mi-au spus ca trebuie sa ma interesez la DITL.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 08:45, 22 Iulie 2010
Nu.Se inregistreaza la Ad. Fin, numai contractele inchiriere/comodat care au ca obiect spatii cu destinatie de sediu firma
Si cele care se fac pentru infiintare punct de lucru?
Multumesc!
Puteti preciza de unde a-ti inteles?
Stiam ca numai contractele de comodat care sunt cu titlu gratuit ar face obiectul inregistrarii intrucat in caz contrar ar fi considerate venituri pretentiile stipulate in contract de catre comodant si comodatar.
Daca aveti o sursa legala ar trebui sa o precizati poate fi interesanta in contextul actual cand legislatia este ca nisipurile miscatoare.
Eu am pus la dispozitie un spatiu pentru sediu dar nu am nici un avantaj nici eu nici firma. Ce treaba au finantele daca partiel nu se greveaza cu obligatii financiare care sa genereze si obligatii fiscale?
Lucrez intr-un spatiu inchiriat pe baza de contract legal si platesc chirie . Da aici au treaba finantele. operatiunile trebuie contablizate si trebuie platite taxele aferente.
corect?
astept contre......?!
A inteles din OUG 54/2010 care modifca legea 31/1990.In ce priveste punctele de lucru actul normativ modifcator nu prevede o astfel de inregistrare, dar punctele de lucru se inregistreaza la fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat Este interzis contractul de comodat intre persoana fizica (comodant) si persoana juridica (comodatar) ? Pentru deschidere punct de lucru trebuie inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru sediu social ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua As avea si eu o intrebare Vreau sa infiintez un SRL care isi va desfasura activitatea la sediul social (respectiv locuinta in care stau). ... (vezi toată discuția)
Declarare punct de lucru srl-d nou robert_11 robert_11 Buna ziua. Doresc sa declar un punct de lucru pentru o societate pe care urmeaza sa o infiintez. Dupa ce am declarat sediul social la ANAF, si m-au pus sa ... (vezi toată discuția)