avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declarare punct de lucru SRL-D nou
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declarare punct de lucru SRL-D nou

Buna ziua. Doresc sa declar un punct de lucru pentru o societate pe care urmeaza sa o infiintez. Dupa ce am declarat sediul social la ANAF, si m-au pus sa astept 5 zie lucratoare, m-am gandit sa-mi desfasor activitatea prin noua firma in alta locatie. Asadar, imi trebuie un punct de lucru.

Am atasat la dosarul pe care il depun la ANAF urmatoarele:
- Dovada privind disponibilitatea si rezervarea firmei
- Decizia asociatului unic pentru infiintare punct de lucru
- Anexa la aceasta decizie cu contorul de cuvinte (am inteles ca se plateste, insa nu stiu unde, cat se plateste si daca trebuie sa fac ceva anume.)
- Contractul de vanzare al imobilului unde doresc sa infiintez punctul de lucru
- Contractul de comodat intre societatea si persoana fizica care detine acest imobil
- Actul constitutiv


Mai trebuie sa atasez ceva la dosar? Si ma interseaza deasemenea treaba cu monitorul Oficial si plata acelei decizii al asociatului unic.

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CuzescuAndra , utilizator 15:36, 5 Ianuarie 2014
punctul de lucru se inregistreaza la ONRCsi nu mai trebuie publicat in monitor;asa am facut eu
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
Rares Fulger, Alte profesii
Si nu trebuie declarat la Administratia Financiara aferenta sectorului unde vrei sa faci punctul de lucru?
robert_11, faceti confuzie intre doua proceduri:

- pentru sediu social ati depus niste documente, pe baza carora vi s-a eliberat un Certificat si o Adeverinta, ce va sunt necesare in dosarul de inregistrare a firmei la Registrul Comertului ..

- punctul de lucru se inregistreaza la Registrul Comertului si ulterior la Administratia Financiara prin simpla completare a unui formular.

Daca ati mentionat si punctul de lucru in actul constitutiv, puteti sa il inregistrati in acelasi timp cu firma !
Nu mai intru in alte detalii, deoarece am observat ca sunteti familiarizat, deja, cu procedura de la Registrul Comertului.

:luck:
Deci sa inteleg ca pentru punctul de lucru nu mai trebuie sa ma duc la ANAF, decat dupa ce infiintez firma. In actul constitutiv am trecut ca punct de lucru locatia respectiva, insa credeam ca trebuie reluata procedura cu ANAF ca si la sediul social. Sa inteleg ca in afara de contractul de comodat pt punctul de lucru nu mai trebuie adaugat nimic la dosar?
In acest caz (este trecut in actul constitutiv si se inregistreaza odata cu firma), pentru punctul de lucru este suficient contractul de comodat.

Bineinteles, in declaratia model 2 se vor declara separat si activitatile desfasurate la acel punct de lucru (este o rubrica speciala in acest formular, pe verso).

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru mihaelatanasactb mihaelatanasactb Buna seara, vreau sa-mi deschid un punct de lucru in alta localitate si in alt judet fata de sediu social.unde se depune actele,la registrul comertului unde ... (vezi toată discuția)
Declarare punct de lucru gabitza1980 gabitza1980 sunt noua pe aici.multumesc din suflet celor care m-au ajutat.Am o societate infiintata pe 19 nov.2010 in ilfov.vrea sa-si declare punct de lucru in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)