avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la revenirea la serviciu din concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la revenirea la serviciu din concediu crestere copil

Buna serara, as avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu intoarcerea la serviciu din concediu de crestere copil. Mai am 6 luni pana termin cei 2 ani de concediu dar am fost anuntata ca in cazul in care nu ma intorc acum nu-mi vor pastra postul....Intrebarea mea este, in ce conditi pot face asta? Eu sunt economist, iar pe aceasta incadrare suntem 3, pot desfiinta un singur post de economist, al meu? In momentul de fata au un deficit de toti cei 3 economisti. In ce conditi imi pot oferi un post inferior pe alta grila de salarizare la intoarcere? Cat sunt obligati sa ma tina din momentul intoarceri?
Astept raspunsurile dumneavoastra.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 24 Iulie 2010
Conform codului muncii nu au voie sa iti desfaca contractul de munca timp de un an de la revenirea in campul muncii, dupa concediul de crestere al copilului.
Dar dupa....iti pot faca zile amare daca vor sa scape de tine....si eu am trecut prin asta si timp de un an si jumatate dupa revenirea din CIC, au facut tot ce au putut sa ma determine sa plec. :((
Pisi Mia a scris:

Conform codului muncii nu au voie sa iti desfaca contractul de munca timp de un an de la revenirea in campul muncii, dupa concediul de crestere al copilului.
Dar dupa....iti pot faca zile amare daca vor sa scape de tine....si eu am trecut prin asta si timp de un an si jumatate dupa revenirea din CIC, au facut tot ce au putut sa ma determine sa plec. :((


Nu exista o astfel de prevedere in Codul Muncii ... postul poate fi desfiintat incepand cu prima zi de revenire din CIC.
Singura interdictie prevazuta in legislatia muncii este cuprinsa in CCMN si se refera la interzicerea concedierii pentru necorespundere profesionala timp de 6 luni de zile de la data reintoarcerii la serviciu.
Deci, sa inteleg ca nu pot desfiinta postul in cazul meu timp de 6 luni,? Poate sa ma lamureasca cineva, daca sunt mai multi angajati pe aceasi incadrare... de ex., in cazul meu suntntem mai multi pe postul de economist, si postul se desfiinteaza, sunt concediati toti economisti ptr. ca s-a desfiintat postul, sau doar cei in plus? Si inca o intrebare care ma macina...In ce conditi imi pot oferi un post inferior pe alta grila de salarizare la intoarcere?
Multumesc ptr. raspunsuri, astept si alte sfaturi
Ati inteles gresit ... postul se poate desfiinta incepand cu prima zi de cand ati revenit din CCC sau chiar si inainte de revenirea din CCC.
Ceea ce nu pot face este sa va concedieze pentru necorespundere profesionala timp de 6 luni de zile de la data revenirii din CCC.

Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii.
De exemplu, din 5 posturi de economisti desfiinteaza 2 posturi ramanand 3 locuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca aqua80 aqua80 Pe data de 10 iunie ac baiatul meu face 2 ani.La firma unde lucrez se fac restructurari incepute in dec 2010 continuand si in martie ac.Se schimba inclusiv ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post alina_vi alina_vi Buna ziua Dupa ce perioada de timp pot desfiinta postul unei salariate venite din crestere si ingrijire copil? (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu crestere copil mirany mirany Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns: acu dupa ce a implinit copilul 2 ani am vrut sa revein la vechiul servici numai ca surpriza: \"s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)