avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenirea din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenirea din concediu crestere copil

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns: acu dupa ce a implinit copilul 2 ani am vrut sa revein la vechiul servici numai ca surpriza: "s-a desfiintat postul din orasul unde am lucrat". Mi s-a spus ca ma vor da in somaj. M-am resemnat si am zis asta e...numai ca dupa cateva zile s-au razgandit si mi-au spus ca au post disponibil dar in alt oras la vreo 200 km...evident ca nu am cum sa merg...si mi-au raspuns ca nu-i intereseaza....Cum sa procedez? Ce variante as avea legale....?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 27 Iulie 2010
si sotia mea mea a patit acelasi lucru: la 3 zile de la intoarcerea din CIC i s-a desfiintat postul; eu stiam ca 6 luni nu se poate desfinta postul si ca mai sunt si alte facilitati tocmai pt. a te proteja ...?
Din cate am inteles eu nu mai e valabila faza cu 6 luni...imediat dupa ce se termina concediu te pot trimite in somaj...
Am uitat sa mentionez ca postul nou oferit este pe o pozitie inferioara celei avute inaite de concediu...
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
mirany, utilizator
1. La revenirea din CCC pana la 2 ani trebuie sa reluati activitatea in baza aceluiasi CIM adice pe acelasi post.
2. Daca postul a fost desfiintat nu sunteti obligata sa acceptati un nou post, indiferent care, ci angajatorul este obligat sa va concedieze conform art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
3. La revenirea din CCC angajatorul nu va poate concedia, timp de 6 luni, din motive de necorespundere profesionala dar va poate concedia pe alt motiv, cum am spus mai sus.
radoi mihai a scris:

........
eu stiam ca 6 luni nu se poate desfinta postul si ca mai sunt si alte facilitati tocmai pt. a te proteja ...?


Nu exista o astfel de prevedere in legislatie ... termenul de 6 luni se refera la concedierea pentru necorespundere profesionala si nu pentru alt tip de concediere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la locul de munca asboss28 asboss28 daca o femeie este in concediu de maternitate pentru cei doi ani de zile si dupa aceea vrea sa se intoarca la locul de munca avut anterior nasterii, cei de la ... (vezi toată discuția)
Probleme la revenirea la serviciu din concediu crestere copil andreiuta andreiuta Buna serara, as avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu intoarcerea la serviciu din concediu de crestere copil. Mai am 6 luni pana termin cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului dupa concediu pentru cresterea copilului Maria1980 Maria1980 Buna ziua, sunt in situatia in care am dorit sa ma intorc la birou dupa 1 an si 3 luni de concediu de crestere si ingrijire copil insa mi s-a spus ca postul ... (vezi toată discuția)