avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume copil

buna seara,
v-as ruga daca ma puteti lamuri in legatura cu urmatoarea problema.eu si sotia ne-am casatorit dupa nasterea copilului.sotia imi poarta numele,dar copilul a ramas cu numele mamei dinaintea casatoriei.acum am vrea sa il trecem pe numele nostru de familie.ce documente trebuie sa intocmim si unde ar trebui sa mergem?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andyuta , utilizator 11:19, 22 Iulie 2010
Inteleg ca, copilul dv. nu este recunoscut la nastere de catre tata?
Daca este asa, mama va trebui sa introduca o actiune in stabilirea paternitatii, iar pe aceiasi cale sa solicite si incuviintarea purtarii numelui tatalui.
copilul este recunoscut la nastere,dar poarta numele de familie al mamei.mama fiind casatorita a luat numele tatalui,dar copilul este in continuare cu numele mamei.tatal copilului este actualul sot,dar la nastere nu erau casatoriti.vrem sa poarte si copilul acelasi nume si nu stim catre cine sa ne adresam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintare purtare nume fara acordul tatalui madarolivia madarolivia Buna.as avea mare nevoie de niste decizii!!! speta este urmatoarea: doamna a avut o cerere de stabilire paternitate, care s-a admis. acum dupa un an si-a dat ... (vezi toată discuția)
Incuviintare purtare nume dupa decesul mamei Justitiarul711 Justitiarul711 Poate un tata sa incuviinteze in fata ofiterului starii civile ca un copil recunoscut de el in urma cu 10 ani sa-i poarte numele, fara ca mama sa fie ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil ioanamaria1979 ioanamaria1979 sunt separata de fostul sot de 3 ani ,dar nu divortata ,voi avea un copil din relatia actuala ,cum pot sa fac sa poarte numele tatalui biologic si nu numele ... (vezi toată discuția)