avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incuviintare purtare nume fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incuviintare purtare nume fara acordul tatalui

Buna.as avea mare nevoie de niste decizii!!! speta este urmatoarea: doamna a avut o cerere de stabilire paternitate, care s-a admis. acum dupa un an si-a dat seama ca nu a cerut pensie de intretinere si incuviintare purtare nume si a formulat o alta cerere. tatal a spus ca este de acord sa-i plateasca pensie de intretinere, dar nu vrea sa ii poarte numele. nu mi se pare normal ca o instanta sa ii dea copilului numele tatalui daca tata nu vrea, mai ales ca legislatia in vigoare spune ca instanta "poate" sa dea numele tatalui..
as avea nevoie de niste decizii in acest sens pt a motiva intampinarea tatalui, care nu este de acord cu incuviintarea purtarii numelui si prin care nu e normal sa fie obligat sa suporte asemenea consecinte.
va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 15:31, 3 Noiembrie 2010
daca a recunoscut paternitatea copilului si s-a conventi la momentul emiterii certificatului de nastere ca copilul sa poarte numele tatalui , la acest moment nu se poate face nimic cu privire la schimbarea numelui copilului.
Schimbarea numelui copilului are loc doar daca se modifica filiatia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea si incuviintarea purtarii numelui abramburicaica abramburicaica Va rog sa-mi explicati: recunoasterea poate fii facuta de concubin la starea civila sau la notar oricand,la orice varsta a copilului ? Incuviintarea purtarii ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie la copil nascut in concubinaj alexe adrian alexe adrian va salut..ma scuzati ca revin cu o intrebare..am intrebat tot in acest forum cum sa imi trec fetita pe numele meu de familie..fetita locuieste cu mine si cu ... (vezi toată discuția)