avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu parasire domiciliu

dupa 26 ani de casnicie#-o sotia a dat de gustul aventurii germane,anuntand copii,majori,ca nu mai vine acasa,ramanand in Germania pentru a-i ajutaB-).Intentionez sa divortez,si va rog sa ma sfatuiti chiar daca sunt chichite judecatoresti,cum sa procedez sa ajung la desfacerea casniciei fara sa stie si ce pot face pentru pastrarea locuintei unde vin copii.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ninescu , utilizator 17:20, 26 Iulie 2010
Nu se poate sa divortati fara sa stie. Chiar daca spuneti ca nu cunoasteti adresa ei din Germania va trebui sa o citati printr-un ziar de larga circulatie.
Casa, daca este bun comun, o veti imparti la partaj. Puteti solicita sa va fie atribuita in natura, insa va trebui sa ii platiti partea sotiei.
Multumesc pentru raspuns,totusi nu se prezinta nici de aceasta data, dupa citarea intr-un ziar de larga circulatie,ce am de facut?Am aflat de la vecine si cunostinte comune ca intentiona sa ramana definitiv cu ceva vreme in urma,dar probabil nu au iesit pasentele cum astepta.In urma unor telefoane pe care tot le astepta cu multa nerabdare am vazut ca-si face bagajele si hotararea de a pleca era ferma.Mentionez ca aceasta plecare precipitata se intampla dupa trei saptamani de la sosirea din Germania.
Va multumesc
Buna seara,in primul rand confirmati-va contul pe acest forum.Chiar sunteti hotarat sa introduceti divort,poate totusi se intoarce casa cu bani. Va vorbeste o sotie parasita de sot dupa 20 de ani de casatorie ,stiu ce inseamna si inca nu a inceput divortul. Ve-ti putea divorta daca nu se va prezenta la termenele de judecata,dar mai ganditi-va.Casa o va plati dansa daca va trimite bani copiilor ,luati in calcul si aceasta varianta.Gabrielle
Cand reclamantul invedereaza instantei ca desi a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a afla domiciliul paratului, insa nu a izbutit sa afle adresa acestuia instanta in baza art.95 c.proc.civ. incuviinteaza citarea prin publicitate.
Citarea prin publicitate se va face la fiecare termen de judecata pana la finalul procesului dand astfel posibilitatea reclamantului sa administreze probatoriile solicitate chiar daca parata in cazul dvs. nu se prezinta.
Multumesc doamnei simonette12 pentru amabilitatea de a ma lamuri,deasemeni doamnei Gabrielle Mo..pentru spiritul pacifist dar situatia nu e chiar asa roz,casa de bani a transmis copiilor ca nu mai intentioneaza sa vina acasa ramane in Germania pentru a sprijini copii:( motiv pentru a-si justifica hotararea de a ne parasi,pentru ca in momentul cand copilul cel mare a solicitat un mic ajutor financiar,i-a raspuns ca are salariu,sa ciara si lui ,,taicatu´´.Mentionez ca nici nu doreste sa ia legatura cu mine, sotul(componenta oficiala),iar in Germania nu are aer cat vorbeste,facturi platite de subsemnatul.:"> Daca banca ar fi fost asa cum vedea d-na Gabrielle,totul era OK,dar are alta banca.

Alte discuții în legătură

Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Divort niculinu niculinu Buna seara, Sunt casatorit si vreau sa divortez, problema e ca sotia mea a parasit domiciliul conjugal si acum locuieste in germania si refuza sa vina in ... (vezi toată discuția)
Divort mdinga2003 mdinga2003 Azi am fost sa dau divort de sotia mea ea fiind plecata din tara de 7 ani si nu ami am legatura cu ea de 2 ani mia dat acordul verbal sa divortez si am auzit ... (vezi toată discuția)