avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara,

Sunt casatorit si vreau sa divortez, problema e ca sotia mea a parasit domiciliul conjugal si acum locuieste in germania si refuza sa vina in tara pentru divort! in situatia aceasta cum as putea ca sa pot sa divortez cat mai repede de ea?
La primarie se poate?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:14, 2 Septembrie 2011
unde are domiciliul sotia?
La primarie se poate doar daca este vorba de divort prin acordul partilor.
Se poate prin procura, as zice.
Altfel, nu puteti decat la instanta.
In conditiile in care sotia este plecata in tarile calde, nu mai puteti proceda cu divort la notar sau primarie, deoarece conditia principala este acordul ambilor soti.(nu spuneti daca aveti si copii minori din casatorie).
Acum nu aveti la dispozitie decat divortul la instanta de judecata, unde va trebui sa mentionati domiciliul paratei, sau sa faceti dovada citarii printr-un ziar de larga audienta.
Nu avem copii rezultati in urma casatoriei! cat dureaza un termen pt divort in instanta? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Divortul de sotie plecata din tara tase01 tase01 buna ziua , as dori un sfat privind modalitatea de divort in cazul in care sotia este plecata din tara ,(sintem casatoriti de 10 ani ,nu ne-am intilnit de ... (vezi toată discuția)
Divort..sotie plecata de aproape 2 ani din tara niculinu niculinu Buna ziua, Sotia mea a plecat acum 1 an si jumatate din tara, de atunci suntem despartiti, vreau sa ma duc la judecatorie sa depun dosarul de divort. Ea in ... (vezi toată discuția)
Divort bonaparte bonaparte buna ziua . am si eu o intrebare la dumneavoastra : pot divorta daca sotul meu este cu domiciliu stabil in italia ? tin sa mentionez ca nu am adresa unde sa ... (vezi toată discuția)