avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Firma de recuperare-poate da in judecata persoana rau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Firma de recuperare-poate da in judecata persoana rau platnica pe mostenire fara masa succesorala?

Buna ziua si multumesc anticipa ptr raspunsuri.
In cazul urmator ,respectiv, o familie: sotul,sotia si 3 fii;,unul dintre fii devine rau platnic si intra pe mana unei firme de recuperari ptr aprox 5000lei de recuperat ptr o companie de telefonie mobila mare din tara noastra..Firma de recuperari trimite si instiintari cu inaintari in instanta ptr executare silita de bunuri mobile si imobile.Persoana rau platnica nu are nici un fel de bun mobil.Intre timp tatal persoanei in cauza decedeaza .Ramane un apartament .Frima de recuperari poate actiona in instanta fiul rau platnic ptr partea lui de apartament chiar daca nu e deschisa masa succesorala ptr certificatul de mostenitor de nici unul dintre fii ?
Daca se deschide succesiunea ,exista vrei posibilitate ca fiul rau platnic sa cedeze partea lui de mostenire legala unuia dintre frati fara ca acest lucru sa poata fi atacat in instanta de firma de recuparari?
Cel mai recent răspuns: ContSters96141 , utilizator 11:24, 22 Iulie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legale, de la data decesului parintelui, copii sunt mostenitori de drept, cu exceptia situatiei in care renunta expres la mostenire. In acest caz , nevand bunuri proprii, nu au ce executa.
In situatia in care accepta mostenirea , creditorii acceptantului pot urmari fractiune din masa succesorala a acestuia , chiar daca succesiunea nu este deschisa. Asta este pe scurt situatia legala. In fapt, problema este mai complicata si o asemenea executare poate dura foarte mult.
Renuntand in favoarea celorlalti frati, in fata notarului, problema este rezolvata in privinta framantarilor dumneavoastra.
O situatie asemanatoare.
Fratele meu a avut o firma care a intrat in faliment. Are o multime de datorii atat la stat cat si la banci. A pierdut casa parintilor care era ipotecata, a pierdut casa lor tot... si nu au acoperit decat ipotecile, statul nu.... Acum parintii au cumparat o alta casa.
Intrebarea este daca aceasta casa este pe numele parintilor cand ei vor muri eu ce fac dezbat mostenirea cu creditorii fratelui? Daca parintii fac testament si imi lasa mie tot si fratelui nimic creditorii au dreptul sa atace testamentul? Sau daca fratele face act de renuntare la mostenire creditorii nu il ataca?
Ce pot face sa imi ramana mie noua casa fara sa ma lupt cu nici un creditor al fratelui?
Multumesc
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cu fiu infiat masso masso buna seara! expun urmatoarea situatie: 2 frati gemeni; unul din ei este infiat cu efecte depline, de mic, de catre unchiul - fratele tatalui care nu avea ... (vezi toată discuția)
Testament fara succesiune 10129 10129 Acum 2 ani parintii mei care au un loc de casa si respectiv casa construita de ei s-au gandit sa doneze jumatate din teren fratelui meu pentru a-si construi ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri inca din timpul vietii. alice.elena60 alice.elena60 Buna seara. Va rog frumos un sfat! Mama singura proprietara a unui apartament dobandit prin cumparare ( la momentul cumpararii era singura asa cum este si ... (vezi toată discuția)