avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire bunuri inca din timpul vietii.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire bunuri inca din timpul vietii.

Buna seara. Va rog frumos un sfat! Mama singura proprietara a unui apartament dobandit prin cumparare ( la momentul cumpararii era singura asa cum este si acum). Eu si un nepot de frate ( fiul fratelui meu decedat si el) suntem mostenitorii directi ai mamei mele. Am discutat ca mama sa imparta bunurile sale jumate mie , jumate nepotului inca din timpul vietii pt a nu se ajunge la dusmanii intre mine si nepot , sau timp si bani pierdute prin instante dupa decesul ei. Ce ar fi cel mai bine sa faca pentru ca mai tarziu , noi cei 2 mostenitori sa nu ne putem ataca unul pe altul? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:07, 27 Noiembrie 2020
Da de ce sa ajungeți în instanță daca dvs si nepotul va înțelegeți?
Oricum după decesul mamei, masa succesorala se va împărți în mod egal între dvs si nepot.
Nu trebuie sa faceti nimic special.
eu sunt de părere ca e mai bine sa faca daca pot..ca acum se inteleg si trăiește mama care împarte.. sunt pline instantele de frati buni care încep sa nu se mai înțeleagă dupa moartea parintilor..

raluk0207 a scris:

Da de ce sa ajungeți în instanță daca dvs si nepotul va înțelegeți?
Oricum după decesul mamei, masa succesorala se va împărți în mod egal între dvs si nepot.
Nu trebuie sa faceti nimic special.

mama e in viata, asa ca lasati femeia sa se bucure de bunurile ei, nu are ce si de ce sa va imparta. Poate sa lase un testament prin care sa va lase bunuri dupa cum va doriti fiecare sau dupa cum doreste ea. Loturile pot fi si inegale, insa sa se respecte rezerva succesorala a fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa mama ritaledi ritaledi fratele s-a preyentat la notar s-a obtinut certificatul de calitate de mostenitor acum 3 ani ,,masa succesorala fiind declsasrata inexistenta. Ulterior fratele ... (vezi toată discuția)
Testament cu probleme ralucav54 ralucav54 Buna ziua! Bunica mea din partea tatalui a decedat recent. In urma cu 6 ani dansa a facut un testament prin care si-a manifestat dorinta de a-mi lasa casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune bia2015 bia2015 Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema: Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat ... (vezi toată discuția)