avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ VOLUNTAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ VOLUNTAR

In urma decesului tatalui meu am facut succesiunea acum cativa ani. Acum am convenit sa facem si partajul. Tin sa precizez ca e vorba de bunuri imobile. Am facut un partaj voluntar cu schite , certificat de urbanism , la notar , etc si ne-am inteles foarte bine ( tin sa spun ca in familie ne intelegem perfect ), iar in urma partajului sora mea a obtinut o parte mai voluminoasa si mai valoroasa decat mine. Am fost de acord in totalitate cu acest lucru, deoarece ea mi-a dat o anumita cantitate de bani (pactata intre noi ) ca sa compenseze diferenta de valoare. Intelegerea a fost deplina. Insa cum in actul de partaj nu e trecut ca eu am primit o suma de bani de la sora mea, ea acum se gandeste ca eu vreodata ( teoretic) pot revoca actul de partaj. Degeaba incerc eu sa o conving ca nu am cum ataca vreodata actul de partaj , ea tot crede ca acest act poate fi revocat. Din partea mea nu exista nici cea mai mica intentie , dar pentru faptul ca ne-am inteles perfect pana acum si sper sa fie asa si pe mai departe , as dori sa o linistesc. Exista in cazul de fata posibilitatea revocarii actului de partaj voluntar ? Astept raspuns de specialitate si va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 18 August 2007
daca ati facut partaj voluntar, prin act autentic, la notar, semnat, deci asumat nu se mai poate revoca nimic. dar daca este atat de fricoasa puteti face un inscris intre voi dpoa unde sa mentionati ca lka partaj v-a platit o suma de bani deoarece a beneficiat de un bun cu o valoare mai mare din masa succesorala si ca nu mai aveti pretentii de la ea. se poate face un astfel de inscris tot la notar.
Actele notariale care prezintă erori materiale sau omisiuni vădite pot fi îndreptate sau completate prin încheiere de către notarul public, la cerere sau din oficiu, cu acordul părţilor, dacă lucrările cuprind date care fac posibilă îndreptarea greşelilor sau completarea omisiunilor. Acordul părţilor se prezumă dacă, fiind legal citate, nu-şi manifestă opunerea. Despre îndreptarea sau completarea efectuată se face menţiune pe toate exemplarele actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare intelegere turcu22 turcu22 Hristos a inviat! As dori sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.Am dat o declaratie la notariat eu si sora mea ca ne-am inteles (dupa ce am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Adresa din procura este cea din b.i anterior Alina Roxana Dobrin Alina Roxana Dobrin Bună seara! Săptămână viitoare urmeaza sa vând apartamentul pe care il dețin cu soțul meu.El este plecat din țară,eu având procură notariala ptr ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor gresit ginamangra ginamangra Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi dati o solutie la urmatoarea speta: Doi frati mostenesc in urma decesului mamei (tatal fiind decedat mai demult)un apartament ... (vezi toată discuția)