avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte dupa casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte dupa casatorie

Buna ziua,

Anul viitor dorim sa ne casatorim si imediat dupa aceea sa plecam in concediu. Daca nu imi schimb numele de fata mai este necesar sa-mi schimb CI? Este adevarat ca la starea civila se gaureste buletinul? Ce pot sa fac ca sa evit schimbarea actelor si sa putem pleca din tara in concediu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: maria9791 , utilizator 10:43, 22 Iulie 2010
1. Nu
2. Nu
3. Nu este cazul sa va faceti probleme. Puteti calatori atat cu CI (acolo unde conventiile incheiate de Romania cu alte state permit acest lucru) cat si cu pasaportul.
Draga Maria,

Iti spun cum a procedat oc prietena. Inainte de casatorie si-a facut pasaport cu numele de fata. Dupa casatorie, chiar daca si-a schimbat numele si CI a fost gaurita, a trecut granita cu pasaportul.
daca nu va schimbati numele, nu trebuie schimbat buletinul, asa ca puteti calatori cu el.
( CI se gaureste doar in cazul in care numele se schimba )
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri, deja imi vedeam date peste cap planurile :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume dupa casatorie Apollo_ro Apollo_ro Dupa casatorie sotia mea isi va schimba numele. As vrea sa stiu in cat timp trebuie schimbat buletinul. Pasaportul si permisul de conducere trebuie schimbate ... (vezi toată discuția)
Luna de miere si schimbare nume dupa casatorie doacea86 doacea86 Buna ziua Anul acesta in sept verisoara mea se casatoreste si vrea sa plece in luna de miere imediat dupa nunta. Problema e ca isi ia sejurul de acum pe ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate imediat dupa casatorie malina1987 malina1987 Buna ziua, Luna viitoare ma voi casatori si la 2 zile distanta vreau sa plec in Turcia. Am fost zilele astea la Pasapoarte care mi au spus ca indicat ar fi ca ... (vezi toată discuția)