Asociatia noastra de proprietari (recent infiintata) doreste sa angajeze o firma de administrare (cu servicii complete: administrare tehnica, contabilitate, casierie). Am elaborat o cerere de oferta pe care am trimis-o la mai multe firme de administrare. De la cateva dintre acestea am primit oferte la al caror tarif se adauga TVA (24 %).
Intrebari:
1. Este corect / legal sa se adauge TVA la tariful de administrare ?
2. Exista firme de administrare care ofera tarif pt servicii de administrare FARA...TVA ? Daca da, imi puteti da informatiile de contact ale acestora ?
Multumesc anticipat pt raspunsuri (inclusiv pt cele transmise prin mesaje private la contul meu pe acest site )
1. Daca societatea respectiva este platitoare de TVA, atunci este perfect legal sa perceapa TVA. Daca societatea respectiva este neplatitoare de TVA atunci nu poate sa solicite plata TVA.
2. V-am dat mesaj privat.
Atata timp cat este persoana juridica platitoare de TVA, este normal ca veti fi taxati cu TVA.
Ca unii isi pun in oferta TVA-ul, altii nu, nu inseamna deloc ca veti fi scutiti de plata TVA-ului.
* Poate ati vazut la cataloagele de prezentare, fie pe internet, fie tiparite...unii isi pun TVA la pret, altii spun "fara TVA". Dar la facturare "iti arde" si un TVA :)
Intr-o oferta pe care o prezinti unui client mi se pare normal sa pui pretul fara tva, dar in randul imediat urmator sa ii faci calculul si cu tva ca sa stie omul clar.
Multumesc tuturor celor ce au rapuns cu atata promptitudine =D>:thumbup:.
Pt cultura mea generala as dori niste clarificari suplimentare: inteleg ca exista firme de administrare (cu obiect unic / principal de activitate pt adminitrarea asociatiilor de proprietari/ imobile/condominii, etc ) dintre care unele SUNT iar altele NU SUNT platitoare de TVA. Ce anume (ce criterii/caracteristici) determina aceasta diferentiere ? De ce nu exista DOAR firme de administrare care NU SUNT platitoare de TVA ?
In alta ordine de idei, cred ca orice asociatie de proprietari isi doreste un tarif cat mai mic, deci FARA TVA (!!) . Eu voi informa Comitetul Executiv al asociatiei noastre despre aceasta alternativa. Sunt sigur ca vor dori sa gasim o asemenea firma care NU e platitoare de TVA.