avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit constituire provizion pt. garantie de buna executie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

constituire provizion pt. garantie de buna executie

In luna iunie a fost semnat un contract in care se prevede ca trebuie adusa srisoare de garantie bancara pt.garantia de buna executie (in valoare de 5% din valoarea contractului)Intrebarea : se poate constitui provizion pt. garantie de buna executie la luna iunie ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:29, 22 Iulie 2010
vedeti art 22 alin 1 pct b cod fiscal si normele , pct 52.
In opinia mea, da, dar vedeti cum "suprapuneti" prevederile contractuale peste temeiul legal .Daca acum provizionul este deductibil, la reluare va fi impozabil .
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate provizioane in cazul insolventei clientului sacko sacko in iulie 2013 am primit o notificare scrisa din partea unui administrator judiciar prin care se notifica [b]deschiderea procedurii generale de insolventa ... (vezi toată discuția)
Se mai pot constitui provizioane pentru clienti incerti? ioanaep ioanaep se mai pot constitui provizioane pentru clienti incerti daca clientul nostru a intrat in faliment in urma cu 2 ani? dar daca creantele sunt mai vechi de ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie tincuta30 tincuta30 O societate comerciala realizeaza lucrari de constructii pentru care acorda garantie de buna executie. Exista mai multe modalitati de constituire a garantiei ... (vezi toată discuția)