am cumparat anul trecut un apartament cu suma de 26 mii euro ,din care am platit un avans de 13 mii euro la semnarea antecontractului.dat fiind faptul ca constuctorul nu a respectat antecontractul imi vreau banii inapoi.ce sanse am sa-mi recuperez banii inapoi daca il chem in judecata.nu vreau dublul sumei achitate de mine asa cum este prevazut in antecontract vreau doar banii pe care iam achitat.sa presupun cal castig in instanta de unde o sa aiba banii sa mii inapoieze daca el nu are bani sa termine lucrarea?
Consider ca trebuie sa formulati o cerere de chemare in judecata prin care sa solicitati desfiintarea antecontractului de vanzare cumparare si repunerea partilor in situatia anterioara, respectiv obligarea promitentului vanzator la restituirea sumei achitata de dvs cu titlu de avans.
Procesul nu este unul usor, va sfatuiesc sa angajati un avocat.
Av. Mihai Vaduva
am discutat cu un avocat si ma sfatuit sa ajun la un acord cu vanzatorul acord in care sa stabilim o data in care imi returneaza banii ,iar ca masura de precautie sa imi ofere o garantie ca o sa-mi returneze banii la data stabilita de comun acord.toate aste fiind facute printr-un notar public.practic tipul imi ofera un teren in zona respectiva cu cf pe numele lui liber de sarcini care o sa fie garantia ca o sa-mi dea banii inapoi la data stabilita de comun acord.ce parere aveti de aceasta solutie?este o solutie favorabila mie sau nu?
am discutat cu un avocat si ma sfatuit sa ajun la un acord cu vanzatorul acord in care sa stabilim o data in care imi returneaza banii ,iar ca masura de precautie sa imi ofere o garantie ca o sa-mi returneze banii la data stabilita de comun acord.toate aste fiind facute printr-un notar public.practic tipul imi ofera un teren in zona respectiva cu cf pe numele lui liber de sarcini care o sa fie garantia ca o sa-mi dea banii inapoi la data stabilita de comun acord.ce parere aveti de aceasta solutie?este o solutie favorabila mie sau nu?