avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj judiciar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj judiciar

Buna ziua!

O astfel de declaratie este cu titlu executoriu?

Declaratia este formulata in felul urmator:

"Subsemnatul X, domiciliat in ...., declar ca am primit de la sotia mea Y (fosta ....), suma de ......, pentru a achita sulta conf. sentintei civile nr. ...... pronuntata in dosarul nr. ......, de Judecatoria ........ si pentru a achita un credit BRD.
Declar de asemenea ca suma de ..... am primit-o anterior casatoriei noastre si ca aceasta provine din fondurile proprii ale sotiei mele".


Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 18:29, 22 Iulie 2010
nu este titlu execut, insa dc este facuta in cadrul unui proces in fata instantei si acea declar este mentionata intr-o hot judec def si irev at ea poate fi pusa in executare prin intermed unui execut judec
Trebuie data in fata notarului,iar in cuprinsul acesteia sa se specifice ca reprezinta titlu executoriu.
Cine sa fie facuta in cadrul unui proces in cadrul instantei, aceasta declaratie notariala? Imi cer scuze dar nu inteleg ce mi-ati spus. Va rog fiti mai explicit.

Multumesc.
acea declaratie tb sa fie facuta in fata instantei de judecata si va fi cuprinsa in sentinta care se va pronunta (asta dc exista deja un proces pe rol), dc este facuta in maiera aceasta nu mai tb sa fie autentificata de catre un notar
doroiman a scris:

acea declaratie tb sa fie facuta in fata instantei de judecata si va fi cuprinsa in sentinta care se va pronunta (asta dc exista deja un proces pe rol), dc este facuta in maiera aceasta nu mai tb sa fie autentificata de catre un notar

Iar daca nu exista un proces pe rol,care ar fi actiunea civila care ar trebui introdusa?
Domnule,duceti-va la notar dati declaratia care o sa fie autentificata,in cuprinsul careia sa se regaseasca ca aceasta declaratie reprezinta titlu executoriu.Astfel,executarea silita se face in baza unei cereri catre executorul judecatoresc.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu atacat trandafir88 trandafir88 daca exista o intelegere intre parti, cu titlu executoriu si in acelasi timp pentru acealasi obiect exista si un proces pentru care nu exista decizie ... (vezi toată discuția)
Lamuriri mcncorina mcncorina Astazi tatal meu a avut intalnire la primarie cu autoritatile si cu matusa, (ea i-a facut adresa) pentru a clarifica mostenirea, dar surpriza aceasta aa venit ... (vezi toată discuția)
Intelegere cu titlu executoriu trandafir88 trandafir88 Buna ziua, Cum poate fi formulat in cadrul unei intelegeri pentru ca aceasta sa reprezinta titlu executoriu, daca nu se indeplinesc obligatiile in timp ... (vezi toată discuția)