avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lamuriri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lamuriri

Astazi tatal meu a avut intalnire la primarie cu autoritatile si cu matusa, (ea i-a facut adresa) pentru a clarifica mostenirea, dar surpriza aceasta aa venit insotita de sotul sau, care s-a prezentat sub pretextul ca matusa nu stie sa vorbeasca sa se exprime, nu stie sa judece. Printre acuzele aduse a mentionat faptul ca certificatul de mostenitor dobndit de tatal meu prin care el a primit3/4 si bunica 1/4 iar matusa a renuntat la mostenire, este un fals facut in notariat, si multe alte aberatii, iar obtiunea lui este sa merga in instanta pentru a-l da pe tatal meu in judecata.
ce poate sa faca tatal meu in privita asta si cum putem sa il inpiedicam pe sotul matusii mele sa faca acest lucru ( el ete cel care manevreaza totul si este recunoscut de eutoritati ca avand in derulare un proces cu un constean de peste 15 ani)
Am nevoie urgenta de raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ania01 , utilizator 07:04, 22 Mai 2010
1- dc se prezinta in numele matusii dvs, trebuie sa aibe o procura notariala de reprezentare, si in cond in care spune ca matusa dvs nu stie sa judece si nu poate sa se exprime at sa aduca dovada incapacitatii de exercitiu a matusii, in speta o hot judec def si irev de punere sub interdictie a matusii si numirea dansului ca si curator al ac.
2- in ceea ce priveste afirmatiile falsului notarial, ac tb sa porneasca un proces impotriva notarului pt inscrierea in fals a deschiderii succesiunii si intoc certif de mostenitori.(proces de lunga durata si care nu poate fi dovedit, din pc meu de ved, intrucat notarul va declara ca in fata lui s-au prezentat numitii, au luat la cunostinta de doc pe care le semneaza si dc unchiul dvs vrea sa dovedeasca contrariul tb sa vina cu martori, care in mom acela in fata notarului au fost doar mostenitorii, in concl este aproape imposibil de demonstrat)
a-ti mentionat ca matusa a renuntat la succesiune. declaratia de renuntare a facut-o tot la notar, asta inseamna ca stia ce implica aceasta renuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract notarial nul întrucât nu a fost întabulat. cum se rezolvă problema aceasta? AndCosmin AndCosmin In urma mortii tatalui meu vitreg mama si fratele meu vitreg sunt mostenitorii unui imobil din Bucuresti imobilul fiind mostenit de tatal meu vitreg de la ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar sau proces la judecatorie? stallone84 stallone84 Bună ziua. Problema mea constă în felul următor: tatăl meu are o soră şi ambii părinţi decedaţi. Tatăl meu a decis că nu are nevoie de vreo parte ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! O astfel de declaratie este cu titlu executoriu? Declaratia este formulata in felul urmator: [b]\"Subsemnatul X, domiciliat in ...., declar ... (vezi toată discuția)