avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

scuzati-ma nu am inteles foarte bine 75% ramane sotiei si 25% copilului din prima casatorie a sotului? bunurile au fost cumparate in casatoria noastra
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:03, 22 Iulie 2010
nu are importanta.
sotul supravietuitor culege o cota de 1/4, descendentii culeg o cota de 3/4.
in acest caz in masa succesorala intra o cota parte de 1/2 din bunurile dobandite de catre defunct, cealalta cota va apartine dvs ca bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral romanik romanik Nu stiu daca asa se numeste, cand unul din parinti moare si trebuie facuta impartirea intre sotie si copii.Sotul mi-a murit si vrem sa stim cum se impart ... (vezi toată discuția)
Avem a recasatorit cu b. din prima casatorie a la partajul bunurilor ... PetronelaGeorgeta PetronelaGeorgeta Avem A recasatorit cu B. Din prima casatorie A la partajul bunurilor comune ramane cu o casa pe numele lui ( bun propiu). Acum A decedeaza. Care este cuota ... (vezi toată discuția)