avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie alimentara

Buna ziua,
Primesc o pensie de intretinere de 450 ron de 7 ani, pentru fetita mea de 8 ani. Am aflat recent ca salariul tatalui lui a crescut mult. Insa salariul meu este in acest moment, mai mare decat al lui, chiar dupa majorare. De asemenea , tatal are un alt copil, de o luna.
Intrebarea este: copilul meu are dreptul la o majorare a pensiei de intretinere? Si daca da, care este valoarea ei?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: DOINA NEMES , Avocat 13:52, 22 Iulie 2010
Pensia de intretinere se poate majora sau micsora ori de cate ori, se modifica posibilitatile de plata ale celui care este obligat la plata.
Daca veniturile tatalui au crescut, puteti cere majorarea pensiei, mai ales ca intre timp au crescut si nevoile minorei, fata de cele care erau cu 7 ani in urma...
Daca nu doriti sa cereti majorarea pensiei ori de ate ori i se majoreaza salariul tatalui, cereti calcularea pensiei procentual...
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Teoretic puteti solicita o marire de pensie avand in vedere faptul ca veniturile tatalui au crescut. Instanta de judecata va tine insa cont si de faptul ca , intre timp, paratul are in intretinere un alt copil, dar daca veniturile sale au crescut intr-adevar foarte mult e posibil sa il oblige la plata unei sume mai mari decat cea pe care o plateste acum. Exact cat nu va pot spune in primul rand pentru ca nu stiucare sunt veniturile lui actuale, iar apoi pentru ca instanta de judecata stabileste in cele din urma avand in vedere un plafon maxim la care il poate obliga. Oricum, avand in vedere ca e un drept al copilului puteti incerca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de întreținere a copilului Garados Garados O zi buna va doresc!Am divortat acum 13 ani, cand fiica mea avea un an si jumatate. Sotul meu a facut cerere de divort, apoi a fost stabilita taxa de ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa platesc pensia alimentara marita? ovio ovio O sa va prezint problema mea, as vrea sa stiu daca legea ma poate ajuta in acest caz. M-am casatorit manipulat fiind de fosta sotie, iar casnicia mea s-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- recalculare nicolae.adrian nicolae.adrian Buna ziua. In urma unui divort in anul 2005, tatal meu a fost obligat la pensie alimentara in cuantum de 25 % din salariu. In anul 2012, cand am implinit ... (vezi toată discuția)