avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declaratie notariala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declaratie notariala

Buna ziua!

O astfel de declaratie este cu titlu executoriu?

Declaratia este formulata in felul urmator:

"Subsemnatul X, domiciliat in ...., declar ca am primit de la sotia mea Y (fosta ....), suma de ......, pentru a achita sulta conf. sentintei civile nr. ...... pronuntata in dosarul nr. ......, de Judecatoria ........ si pentru a achita un credit BRD.
Declar de asemenea ca suma de ..... am primit-o anterior casatoriei noastre si ca aceasta provine din fondurile proprii ale sotiei mele".

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:09, 22 Iulie 2010
de ce titlu executoriu deoarece o primiti nu o dati?!
In cazul unui partaj poate fi cu titlu executoriu, de imprumut (nu este specificata data de returnare) sau de donatie?
Chiar daca poate fi titlu executoriu - fiind un act notarial, tot nu poate fi executat silit, fiindca nu este exigibila creanta din el (poate nici certa).
Deci, in problema dvs. nu vi se pot lua banii inapoi prin executare silita.
Dar este posibil ca in partaj sa apara problema lor ca bun propriu al ex-sotiei (posibil, functie de alte date ale concrete).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Tedesco Tedesco Buna ziua! O declaratie notariala facuta inainte de casatorie, ce semnificatie are in cazul unui divort? Este cu titlu executoriu? Declaratia este ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! O astfel de declaratie este cu titlu executoriu? Declaratia este formulata in felul urmator: [b]\"Subsemnatul X, domiciliat in ...., declar ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala Tedesco Tedesco Buna ziua! In cazul unui partaj, exista vreo diferenta, ca aceasta declaratie notariala a fost semnata dupa casatorie si nu inainte de ... (vezi toată discuția)