Buna ziua
Locuiesc ca si chiriasa intr-un apartament ANL in care nu exista asociatie de proprietari sau chiriasi. Administrator este o vecina careia-i platim toti 10 RON pe luna fara chitanta, deci neimpozitati si neclarati. Fochistul de la centrala pe gaz la fel. Fara chitante pe banii dati pentru intretinere. Pentru cateva luni sunt plecata din tara (chiria este platita la zi) iar administratorul imi cere sa-i platesc partea lui, fochistul si curentul pentru centrala. Mentionez ca in apartament am apometre de apa rece si calda si nu se inregistreaza consum (nu locuieste nimeni). Este corect ceea ce cere? Daca pentru mine si familia mea nu se fac calcule, nu se foloseste apa calda si am inaintat cere scrisa de scoatere de la intretinere ce pot face? Nu doresc sa platesc fara sa beneficiez de nimic.
Mentionez ca intre locatari, administrator si fochist nu exista nici un fel de contract sau intelegere scrisa. Fochistul este un pensionar pe caz de boala care incaseaza niste banii fara chitanta si nu are nici un fel de pregatire de specialitate.
Primaria cunoaste aceste nereguli dar nu se intereseazae masuri.
Va multumesc anticipat
Doamna, in principiu salariile se impart pe cota-parte indiviza sau, in cazul Dv., pe apartament.
Faptul ca un locatar lipseste nu inseamna ca salariile se diminueaza pentru ca persoanele care presteaza tot aia fac, nu lucreaza mai putin cu un locatar, doi, trei etc.
In privinta legalitatii acestor salarii...stiu si eu?, pai cine trebuia sa le faca contracte? Nu proprietarul? Daca proprietarul nu-i face acest contract, preferati sa nu mai aveti administrator, fochist si ce oameni mai platiti Dv. acolo? Nici cand sunteti plecata, cu atat mai mult cand veniti acasa. Sunteti mai relaxata daca administratorul plateste taxe si deci si cota Dv. la contributia pentru salarii ar fi mare, proportionala cu aceste taxe catre stat ...sau sa nu mai plati deloc si sa nu mai aveti administrator, fochist etc....
Asta din punctul Dv. de vedere. Adica legal sau nelegal tot ati plati, dar nelegal platiti mai putin, legal ati plati mai mult....sau n-ati mai plati delc, dar nici n-ati mai avea serviciile respective.
E treaba proprietarului sa rezolve problema legalitatii si impunerea de incasare a banilor pe chitanta. Puteti sa emiteti pretentii asupra proprietarului.
Chiriasi anl
fanny
Buna seara tuturor!
Imi cer scuze daca acest topic mai este discutat pe forum si eu nu l-am observat, rog administratorul sa ma atentioneze.
Problema mea ... (vezi toată discuția)
Reclamatie
adina83
Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)